Scandalul Esports: Chirica a plătit 1 milion de dolari din banii ieșenilor către un ONG ilegal, anchetat de Coreea de Sud

Data:

Pentru organizarea la Iași a Campionatului Mondial de Esports, în august 2023, Primăria a plătit deja 750.000 de dolari dintr-un total de 1 milion $. În contract, banii sunt considerați „taxă de licențiere”. O sursă din industrie a declarat pentru Reporter de Iași: „E un fel de taxă de șmecher”.

Banii de la Iași au intrat în contul unei subsidiare a Federației Internaționale de Esports (IESF), înființată cu 7 săptămâni înainte de prima plată, în Macedonia de Nord.

Citește și: Ei sunt regii bugetarilor. Celor doi ieşeni de la Curtea Constituţională le intră fiecăruia peste 14.000 euro/ lună în buzunar

Sumele nu au ajuns la sediul central din Coreea de Sud. Ministerul Culturii, Sportului și Turismului (MCST) de la Seul, finanțatorul Federației, și Fiscul coreean au declanșat o anchetă privind înregistrarea subsidiarei din Macedonia și a modului în care au fost cheltuiți banii proveniți de la Iași.

Continuare în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă colaj foto: reporterdeiasi.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related