Fost director al Agenției Naționale de îmbunătățiri Funciare (ANIF), trimis în judecată de DNA | Viața Liberă

Data:

Fost director al Agenției Naționale de îmbunătățiri Funciare (ANIF) – Filiala Galați și fost comisar-șef al Gărzii de Mediu Galați, Sorin Dănăilă a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și folosire de informații care nu sunt destinate publicității.

Alături de numele său, în dosar mai apare cel al unui administrator de firmă, acuzat la rândul său că ar fi dat șpagă pentru a executa lucrări fără îndeplinirea procedurilor legale.

Fost director, judecat pentru luare de mită

Faptele la care fac referire procurorii anticorupție s-ar fi petrecut în urmă cu trei ani, pe vremea când Sorin Dănăilă era director al filialei Galați a ANIF.

Șeful de la Îmbunătățiri Funciare nu ar fi respectat procedurile privind acordarea unor lucrări de modernizare și întreținere a rețelelor pe care le administra și ar fi negociat direct cu o firmă specializată în domeniu, căreia i-ar fi acordat contractele și, implicit, fondurile aferente. Totul în schimbul unui „comision” pe care administratorul de fapt al societății, și el inculpat în dosar, i l-ar fi plătit.

Citește și: În sfârșit pot începe lucrările de 100 de milioane de euro de la noul stadion din Constanța. Guvernul a aprobat finanțarea

„În perioada 19 mai – 30 septembrie 2021, inculpatul Dănăilă Sorin, în calitățile menționate mai sus, ar fi acceptat promisiunea unor foloase necuvenite și ar fi primit de la inculpatul C.I. suma totală de 134.821 de lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu. 

Concret, în schimbul foloaselor respective, inculpatul Dănăilă Sorin s-ar fi asigurat că Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială Galați a încheiat prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, cu Societatea Hidraconstruct Geovig SRL mai multe contracte de execuție lucrări de întreținere și reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare și ar fi aprobat la plată facturile aferente lucrărilor executate de Societatea Hidraconstruct Geovig SRL”, se arată în comunicatul DNA.

Alături de acuzațiile de luare de mită, Dănăilă mai este vizat de suspiciunile de furnizare, către administratorul firmei respective, a unor informații pe care, în calitate de director al ANIF, nu ar fi trebuit să le divulge.

Articolul integral, în Viața Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: viata-libera.ro

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania electorală | Reporter24

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania...

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025 | Argeș Sport

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025,...

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată | Banatul Azi

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată. Tendința a...