Stadion de 100 de milioane de euro la Constanța | Info Sud-Est

Data:

Stadion de 100 de milioane de euro la Constanța. Guvernul României a aprobat, marți, memorandumul de finanțare, la aproape o lună după ce ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea (PNL) anunța că de „mâine”, construcția noului stadion „va intra în linie dreaptă”.

Anunțul a fost făcut de primarul Constanței, Vergil Chițac, printr-o postare pe Facebook. „Pas uriaș pentru noul stadion Gheorghe Hagi: Guvernul a aprobat astăzi memorandumul de finanțare, CNI urmează să semneze execuția lucrărilor”, a scris acesta.

„Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării și are valoarea totală de 380 milioane de lei fără TVA, dintre care 15% reprezintă contribuția Primăriei Constanța”, a adăugat primarul Constanței.

Citește și: După ce a investit 91.000 de euro în viitorul comun cu iubita, un bărbat a rămas și fără bani, și fără casă, și fără viitor

Noul stadion din Constanța va purta numele lui Hagi

La începutul ședinței de guvern, premierul Marcel Ciolacu făcea referire la proiectul de la Constanța, de aproape 100 de milioane de euro, cât și cel pentru construirea stadionului din Pitești.

„Avem și două proiecte majore în domeniul sportului prin care onorăm doi mari sportivi ai țării și aș dori pe această cale să îi mulțumesc lui Gică Popescu, cu care m-am sfătuit în această privință.

Primul este stadionul ce poartă numele marelui nostru fotbalist «Gheorghe Hagi», la Constanța. Este un proiect de aproape 100 de milioane de euro, cu 18.000 de locuri.

Al doilea este stadionul numit «Nicolae Dobrin», în cinstea acestui fotbalist român de excepție. Stadionul din Pitești va costa circa 75 de milioane de euro și va avea 15.200 de locuri”, declara Marcel Cioalcu.

Citește și: Centrala nucleară de la Cernobîl: 38 de ani de la accident și 2 ani de la ocupare

Stadion de 100 de milioane de euro la Constanța

Info Sud-Est a scris la începutul lunii aprilie că în continuare nu există bani pentru construirea noului stadion din Constanța.

Atunci, reprezentanții Companiei Naționale de Investiții (CNI), instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, precizau că nu există nimic nou legat de acest subiect.

Adrian Veștea arăta, pe 2 aprilie 2024, într-o postare pe Facebook, că a trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare, urmând ca de mâine, după ședința de guvern, construcția stadionului să intre în linie dreaptă”.

Ședința de guvern a avut la două zile distanță, iar memorandumul invocat de ministrul Dezvoltării nu se regăsea în agendă.

Articolul integral, în Info Sud-Est

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată | Banatul Azi

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată. Tendința a...

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților | Reporter24

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților din...

Care sunt partidele politice extremiste din România | Info sud-est

Care sunt partidele politice extremiste din România. Faptele, discursul...

Primarul Chirica pregătește un controversat schimb de terenuri | Reporter de Iași

Primarul Chirica pregătește un controversat schimb de terenuri, în...