Fost ministru al Apărării: George Simion s-a întâlnit la Cernăuți cu un agent FSB (fostul KGB)

Data:

Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova în 2015-2016, a declarat într-un interviu acordat publicației În Linie Dreaptă, că știe despre o întâlnire pe care George Simion ar fi avut-o la Cernăuți, în urmă cu 12 ani, cu rezidentul FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, urmașul KGB.

După expulzarea lui Simion din Republica Moldova în 2015, Anatol Șalaru, atunci deputat la Chișinău, afirmă că l-a contactat pe șeful SIS (Serviciul de Informații și Securitate al RM) ca să îi ceară explicații. Șeful SIS a declarat că a primit această informație de la serviciile ucrainene, care îl monitorizează de mulți ani, și că la Chișinău, „Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, om al serviciilor rusești” și ideolog al Partidului Comuniștilor din R. Moldova.

„George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat și i-au trimis datele și în Republica Moldova și probabil și în România, că în 2011, nu mai știu luna, George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului”, a declarat Anatol Șalaru, pentru În linie dreaptă.

Citește și: Cât are, de fapt, AUR în sondaje. O informație ascunsă publicului

Expulzarea lui Simion și legăturile cu rușii

Fostul ministru a afirmat că s-a mirat că actualul lider al AUR, perceput ca un unionist, a primit atunci interdicție de a intra în Moldova.

„Eu fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate din R. Moldova) și pe care l-am întrebat de ce și-a permis îl expulzeze. SIS este serviciul care monitorizează cetățenii străini care vin în Republica Moldova (echivalentul SRI). El mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România și a fost informat din timp serviciile echivalente din România despre expulzarea lui George Simion.

Și mi-a spus: George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat și i-au trimis datele și în Republica Moldova și probabil și în România, că în 2011, nu mai știu luna, George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului. Și acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt. Asta mi-a spus director SIS.

Mi-a mai spus că chiar la noi în Moldova, George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești. Și probabil că s-a mai întâlnit. Eu nu am făcut cunoștință cu documentele și mă bazez pe ce mi-a spus atunci, în timpul acela, directorul SIS-ului, o persoană foarte bine informată”, a afirmat Anatol Șelaru.

George Simion neagă

Întrebat dacă sunt adevărate aceste afirmații, liderul AUR, George Simion a afirmat că cel care îl acuză nu este integru.

„Nu am cunoștință de așa ceva. Am văzut că vorbește fostul ministru al Apărării în timpul lui Vlad Plahotiuc, Șalaru, un fruntaș al PCRM, un fel de ideolog al comuniștilor de la Chișinău.

Eu nu m-am văzut în viața mea cu acest domn, Marc Caciuc, și în general ne-am luptat cu toți cei care propovăduiau și făceau propaganda Moscovei acolo în zona de la Chișinău”, a declarat George Simion.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. […] Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova în 2015-2016, a declarat într-un interviu acordat publicației În Linie Dreaptă, că știe despre o întâlnire pe care George Simion ar fi avut-o la Cernăuți, în urmă cu 12 ani, cu rezidentul FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, urmașul KGB, informează PRESShub. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...