Fostul deputat și fost șef al Vămii, Nini Săpunaru, vrea în conducerea Autorității de Supraveghere Financiară

Data:

Fostul deputat și fost șef al Vămii, Nini Săpunaru, vrea în conducerea Autorității de Supraveghere Financiară. Luni, 18 decembrie, Parlamentul va vota noua componență a Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară. Audierile celor înscriși vor avea loc, în comisiile de specialitate, la ora 13:00, iar votul în plen va fi imediat după. În general, membrii conducerii ASF beneficiază de susținere din partea partidelor politice.

Prin urmare, pentru postul de președinte s-a înscris Alexandru Petrescu, susținut de PSD, actual președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Alexandru Petrescu a deținut și alte funcții importante: ministru al Economiei, ministru al Comunicațiilor, director general CN Poșta Română etc. Pentru funcția de prim-vicepreședinte este susținut deputatul PNL Buzău Gabriel Avrămescu. Pentru acest post s-a înscris și fostul deputat PNL Vrancea Nini Săpunaru, actual secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. De asemenea, Nini Săpunaru s-a înscris și pentru postul de vicepreședinte la Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare din cadrul ASF. Însă, potrivit surselor politice, liberalii înclină să o susțină pentru ocuparea acestui post pe actuala deputată PNL Giurgiu Maria Gabriela Horga.

Citește și România de afară: 70% dintre români spun că au rude în străinătate

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară este format din 9 membri: 5 executivi, 4 neexecutivi. Ei sunt aleși pentru un mandat de 5 ani. Este posibil ca unii dintre actualii membri să-și păstreze pozițiile. Printre aceștia se numără și Ovidiu Wlassopol, fostul soț al primăriței din Craiova, Lia Olguța Vasilescu. Indemnizațiile și alte beneficii ale membrilor Consiliului ASF sunt printre cele mai mari din România.

Cine este Nini Săpunaru

Nini Săpunaru a deținut mai multe funcții publice până acum. A fost consilier local în municipiul Focșani, în anii `90. În perioada 1997-2000, a condus Direcția Națională a Vămilor. Nini Săpunaru are 4 mandate de deputat PNL Vrancea, între 2000 și 2016. În Guvernul Orban a fost numit secretar de stat la Departamentul pentru Relația cu Parlamentul, funcție pe care și-a păstrat-o și în cabinetele ulterioare, titrează Vrancea24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Cât a costat „propaganda” făcută de partide, din bani publici, în primele luni din 2024

Cât a costat „propaganda” făcută de partide numai în...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...