Fostul procuror general Gabriela Scutea se pensionează la 50 de ani

Data:

Gabriela Scutea se pensionează. Fostul procuror general al României a cerut Secțieie pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să ia act de eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov.

Potrivit declarației de avere depusă în luna mai 2023, Scutea a încasat în anul fiscal anterior 259.000 de lei salariu ca procuror general, 119.000 de lei pentru participarea la ședințele CSM și 33.000 de lei „diferențe salariale din hotărâri judecătorești”.

Adică 34.250 de lei pe lună, echivalentul a 6.800 de euro/lună.

În condițiile în care legea pensiilor magistraților a fost declarată neconstituțională, Scutea va beneficia de o pensie de 80% din salariu brut, stabilit pentru gradul de Parchet General, deci mai mare decât veniturile pe care le avea în activitate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov.

Citește și: A stat 4 luni cu piciorul rupt, într-un centru. Procurorii au închis dosarul. Acum are mâna ruptă

Preferata lui Predoiu pentru un mandat

În 2020, Gabriela Scutea, a fost propusă de ministrul demis al Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La momentul respectiv, a primit aviz negativ din partea procurorilor din CSM.

Avizul a fost consultativ, ultimul cuvânt pentru desemnarea procurorului general fiind la preşedintele României, Klaus Iohannis, care a și numit-o pentru un mandat de 3 ani. A candidat pentru un nou mandat, dar nu a mai fost nominalizată de Predoiu.

Gabriela Scutea a fost procuror general adjunct al României şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în perioada frământărilor sociale legate de OUG 13.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...