FOTO Cadouri din Germania pentru 12.000 de copii din comunităţile aflate pe Via Transilvanica

Data:

Un număr de 12.000 de copii din comunităţi aflate de-a lungul Via Transilvanica au primit, în ultimele zile, cadouri din Germania, colectate de organizaţia Johanniter-Unfall-Hilfe şi distribuite în România cu sprijinul asociaţiei Tăşuleasa Social din Bistriţa, în cadrul celei de-a 22-a ediţii a proiectului „Camionul de Crăciun”.

Tăşuleasa Social a anunţat sâmbătă, printr-o postare pe pagina de socializare, că a reuşit să încheie în ultima zi din acest an acţiunea de distribuire a cadourilor, începută în cea de-a treia zi de Crăciun, potrivit Agerpres.

Primele cinci camioane cu cadouri au plecat spre Ucraina, iar alte 12.000 de cadouri au ajuns la copii din 30 de localităţi aflate în opt judeţe ale României, situate de-a lungul Via Transilvanica.

Citește și: Recensământ 2022: Oltenia, Dobrogea și județele din Bărăgan au pierdut cei mai mulți locuitori

„Pentru Tăşuleasa Social, anul 2022 s-a încheiat cu proiectul Camionul de Crăciun, împreună cu partenerii noştri internaţionali Johanniter-Unfall-Hilfe (…). Pentru a 22-a oară. Camionul de Crăciun e ca o promisiune, e tradiţia de care ne ţinem cu sfinţenie de 22 de ani încoace, de parcă ar fi o sărbătoare. Ceea ce chiar şi este! Abia ce am încheiat acţiunea de anul acesta, care s-a extins prin ţară, de când cu Via Transilvanica. Împreună cu partenerii noştri pentru mobilitate de la Autoklass – Official Home of Mercedes-Benz, am ajuns în 30 de localităţi din 8 judeţe din ţară, unde peste 100 de voluntari au împărţit cadouri din partea copiilor din Germania, la 12.000 de copii din România”, se arată în mesajul postat sâmbătă pe Facekook.

Cadourile au ajuns inclusiv în localităţi izolate din judeţul Caraş-Severin, unde acestea au fost transportate cu ajutorul unor măgăruşi.

Via Transilvanica, proiectul celor de la Tăşuleasa Social, a fost finalizat în cursul acestui an, după patru ani de muncă în care au fost amenajate trasee de drumeţii tematice prin zece judeţe, pe o lungime de aproximativ 1.400 kilometri, pornind de la Putna şi până Drobeta-Turnu Severin, care pot fi străbătute la pas, cu bicicleta sau călare.

Citește și: Pericolele financiare pentru 2023. Economist: inflația nu va scădea sub 2 cifre

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Tăşuleasa Social / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...