Elon Musk dezminte că ar fi fost la petrecerea de Halloween care a isterizat România

Data:

Miliardarul american Elon Musk a dezmințit pe Twitter că ar fi fost la petrecerea din România despre care presa locală a scris la finalul lui octombrie și care s-a dovedit a fi o știre falsă.

Dezmințirea vine în contextul arestării fraților Andrew și Tristan Tate. Elon Musk a redeschis anul acesta contul lui Andrew Tate de pe Twitter, care fusese blocat de rețeaua socială încă din 2017, pentru postări instigatoare la ură față de femei.

Citește și: Fraţii Andrew şi Tristan Tate, arestaţi preventiv pentru 30 de zile

„Din câte știu, nu l-am întâlnit niciodată (pe Andrew Tate – n.r.) și nici nu am fost la petrecerea aceea de Halloween, din România” , a scris, sâmbătă, Elon Musk pe rețeaua socială pe care o deține, ca răspuns la întrebarea unui utilizator.

Fake-news-ul cu Elon Musk în România

În octombrie, timp de câteva zile, o mare parte din presa din România a titrat cu litere mari: „Elon Musk e în România”, „Petrecerea miliardarilor lumii la Castelul Bran”.

Informația potrivit căreia cel mai bogat om al lumii a poposit pe pămân românesc a acaparat televiziunile, posturile de radio și publicațiile online. Unele redacții au trimis reporteri speciali la Castelul Bran din Brașov pentru a relata despre „petrecerea miliardarilor” de Halloween care are loc în casa lui Dracula.

Informația că Elon Musk a închiriat Castelul Bran a fost publicată în „exclusivitate” de tabloidul online MediaFlux, iar în scurt timp știrea a fost preluată în cascadă. 

Faptele, prezentate de toată media (cu foarte puține excepții), arătau că la Castelul Bran, dar și la un restaurant din zonă, au fost desfășurări impresionante de forțe, cu limuzine și protocoale de securitate. Au fost petreceri cu sute de invitați, printre care și miliardari și nume cunoscute și surprinse: Peter Thiel, fondatorul PayPal, partenerul lui, miliardarul Matt Danzeisen, plus o serie de invitați.

Citește și: ȘTIRE FALSĂ Elon Musk ar fi închiriat Castelul Bran pentru o petrecere de Halloween

Musk îi ia apărarea indirect lui Tate

Totuși miliardul și-a exprimat, indirect, părerea cu privire la arestarea în România a lui Andrew Tate.

„Cum ar fi dacă v-aș spune că singurul mod de a scăpa din matrice este să uitați tot ce ați fost învățați și să vă reconstruiți înregul sistem de convingeri pe baza gândirii critice și a analizei [?]”, este mesajul unei meme despre filmul Matrix, pe care Elon Musk a distribuit-o vineri după-amiaza.

Andrew Tate susținea mereu că ajută oamenii să „iasă din matrice”, iar înainte de arestarea sa susținea că sistemul i-a pus gând rău, iar după reținerea sa, pe contul de Twitter, o persoană a scris „Matrix a trimis agenții”.

Contul lui Tate a redistribuit apoi postarea lui Musk, pe care miliardarul sud-african a făcut-o la câteva ore după mesajul inițial al acestuia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related