FOTO Rampă imposibil de urcat pentru persoanele cu dizabilități, în Aeroportul Craiova

Data:

O rampă pentru persoanele cu dizabilități construită în Aeroportul din Craiova face obiectul criticilor craiovenilor, înclinația acesteia fiind aproape imposibilă chiar și pentru persoane fără dizabilități.

Rampa a fost fotografiată de craioveanca Emilia Neagu, și postată pe Facebook, cu mesajul: „Am zis că, fiind săptămâna mare să găsesc și lucruri bune făcute de șefii administrației pesediste. Imposibil! Încep să-i bănuiesc că vor să ne facă în ciudă, să ne arate că de-ai dracu cheltuiesc banii publici în bătaie de joc doar pentru că ei sunt la butoane.

Două rampe pentru bagaje au construit in Aeroportul Craiova și ambele arată de parcă au vrut să facă vârful Omu. Imposibil de urcat și coborât cu bagaje dacă ai picioare.

Nici nu vreau sa-mi imaginez ce ar face o persoana cu dizabilități sau o mamă cu bebeluș in cărucior. Eu nu blestem, dar, știți voi”, a scris craioveanca.

Citește și UE investește 249 milioane de lei pentru ajutorarea nevoiașilor, persoanelor cu dizabilități și a orfanilor din Vaslui

Reprezentanții ONG-urilor critică și ei unghiul de înclinare al rampei și spun că astfel de cazuri sunt frecvente în România.

„Orice clădire ar trebui să fie dotată cu o rampă care să respecte Normativul 051 privind adaptarea clădirilor civile și a spațiului urban la nevoile individuale ale persoanei cu handicap.

Din păcate, în România, de cele mai multe ori rampele sunt făcute că să fie, nu ca să ofere autonomie unei persoane cu mobilitate redusă.

Nu se respectă normativele tehnice și astfel, rampele sunt impracticabile, devenind noi bariere în calea spre integrare în comunitate a persoanei în fotoliu rulant, și nu numai, pentru că aceste rampe pot fi folosite și de vârstnici și de părinții cu copii în cărucioare. In cazul prezentat de dumneavoastră, nu cred că e nevoie de prea multe comentarii.

E clar că unghiul de înclinare al rampii este mult prea mare iar rampa este prea abruptă”, a declarat, penru Presshub, Iuliana Prunilă-Negoiță, coordonatorul grupului DizAbil.Eu.

Sursa foto – Emilia Neagu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune.Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale.Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare.A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Filarmonicii Iași

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Filarmonicii Iași. Proiectul a...

Dragoș Ciobotaru va fi președinte interimar la PNL Vrancea, Valentin Resmeriță va conduce PNL Focșani

Dragoș Ciobotaru va fi președinte interimar la PNL Vrancea....

Ceasuri care spun o poveste. Steve McQueen și Tag Heuer

Steve McQueen și Tag Heuer. Anii 1960 au fost...

Ceasuri care spun o poveste: Le Corbusier și Girarad Perregaux

Ceasuri care spun o poveste. Girard-Perregaux, una dintre mărcile...