Fugarul pistolar a trecut prin fața lui „Dorel” de la Frontieră, deși era dat consemn

Data:

„Năvodul”, așa cum a fost denumită operațiunea de capturare a interlopului care și-a împușcat un rival, a fost unul spart, cu ochiuri lipsă. Alin Alexandru Plop, pistolarul, a fugit la câteva ore de la incidentul din 1 februarie în Republica Moldova. A ieșit prin punctul de trecere a frontierei Sculeni, ca orice cetățean onorabil.

Polițistul care i-a procesat actul de identitate a făcut o eroare incredibilă: a confundat măsura operativă TSE cu cea TLE, permițându-i ieșirea. TSE = telefon staționare ieșire, TLE = telefon liber ieșire. În loc să-l rețină, agentul i-a permisă să treacă.

A doua dezvăluire: cel care l-a scăpat pe fugar din România a fost Petru Mocanu, agent-șef de poliție, cunoscut ca o persoană cu deficiențe de concentrare, cu probleme de sănătate. Acum, șefii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași vor să-l scoată drept „acarul Păun”.

Citește și: O lege care poate transforma mii de tineri în infractori, doar ca statul să pară că face ceva

În condițiile în care se știa despre problemele lui Mocanu, cum a fost acesta programat la controlul de frontieră? De neînțeles, deși există o anchetă disciplinară în curs, Mocanu continuă să fie repartizat cu serviciul în punct.

Reprezentanții sindicatului au luat foc. „Cunoscându-se starea sa de sănătate, Mocanu trebuie desemnat la munci administrative sau pe frontiera verde. Șefii acestuia, cei care l-au trimis în punct, sunt cercetați disciplinar?”, a declarat Florin Zlate, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor de Frontieră.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Vama Sculeni. Sursă: ReporterIS

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...