Două treimi din primăriile ieşene au intrat degeaba în era digitală

Data:

Doar o treime din primăriile comunelor din judeţul Iaşi sunt conectate la ghişeul.ro, platformă cu ajutorul căreia oamenii pot plăti online taxe şi impozite locale, cât şi alte servicii publice. 

Primarii susţin că ar vrea, dar nu au bani ca să implementeze un astfel de sistem de plată, având proiecte mai importante în aşteptare decât integrarea digitalului în zona serviciilor publice.

Din cele 93 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţul Iaşi, numai 29 sunt înrolate pe platforma de plăţi online.

Citește și: O lege care poate transforma mii de tineri în infractori, doar ca statul să pară că face ceva

Problema digitalizării şi a rezistenţei la ea din partea unor administraţii a fost pusă recent inclusiv de ministrul Digitalizării. De altfel, pare inadmisibil ca în era digitalizării majoritatea primăriilor să pună cetăţenii să îşi plătească taxele doar în fizic, adesea după drumuri costisitoare pentru cei care sunt din alte localităţi.

Ca să nu mai vorbim de cei, deloc puţini, plecaţi în străinătate, şi care în lipsa facilităţii vor amâna plata chiar şi ani buni.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...