GALAȚI – Finanțări europene pentru podurile de la Giurgiulești și Cosmești

Data:

Modernizarea podului peste Prut Galați – Giurgiulești și construcția unui pod nou peste Siret, la Cosmești, sunt două dintre obiectivele pentru care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a obținut finanțare europeană.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat încheierea contractului de finanțare pentru proiectul „Construcția/ modernizarea a șase poduri pe rețeaua de drumuri naționale”.

„Valoarea totală a proiectului este de 242.723.138,57 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, astfel: 85 la sută contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 173.655.781 de lei, 15 la sută contribuția proprie – 30.645.132 de lei, diferența față de valoarea totală a proiectului reprezentând valoare neeligibilă inclusiv TVA.

Citește și: Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open

Perioada de implementare a proiectului este de 100 de luni, respectiv, între 17 septembrie 2015 şi 31 decembrie 2023, la care se adaugă, dacă este cazul, perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor”, transmite CNAIR.
Cele șase poduri vizate sunt: pod pe DN10, peste Basca, la Cislău; pod pe DN 2B km 149+841, peste Prut, la Galați – Giurgiulești; pod pe DN 13C, peste Târnava Mare, la Vânători; pod nou peste Siret, pe DN 24, km 7+620, la Cosmești; pod nou pe DN 24, km 105+678, la Crasna; pod pe DN 1, Ploiești – Brașov, km 135+332, peste pârâul Azuga, la Azuga.

Continuarea în Viața Liberă


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lansare de carte și sesiune de autografe: „Dincolo nu e nimeni” de Stelian Tănase

Editura Corint și Muzeul Național de Artă al României...

„Serviciile speciale” rusești: Unitatea 161 |Aktual24

„Serviciile speciale” rusești: Unitatea 161. Sabotaj, subversiune și asasinat...

Constanța: Monica Macovei, condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare din culpă

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată...

Primăria Iași asfaltează „o stradă asflatată”

Primăria Iași asfaltează  „o stradă asflatată”, ziua în amiaza...