Galațiul poate deveni „centrul de greutate” al producției de hidrogen

Data:

Galațiul are șansa de a deveni „centrul de greutate” al producerii de hidrogen din România și printre primele „Hydrogen Valley” din Europa, prin realizarea unui „ecosistem” în care hidrogenul-verde obținut integral cu ajutorul energiei regenerabile să fie folosit pe scară largă în procesele industriale și lanțurile valorice ale economiei locale, s-a arătat în cadrul Conferinței „Galați Green Valley – Noul pol de investiții pentru viitor” organizată, la Galați, de Ziarul Financiar și Liberty Steel Group, eveniment ce a avut drept partener media ziarul „Viața liberă”.

Fie că a fost vorba de reprezentanți ai Guvernului sau ai Parlamentului European, ai administrației publice locale și județene, de managerii unor importante companii din țară, reprezentanți ai mediului financiar-bancar și ai unor centre de cercetări în domeniul energiei, cu toții au fost de acord că, în contextul noilor politici europene în domeniul energiei, Galațiul poate juca un rol important în tranziția spre un tip de economie compatibil cu Pactul Verde European (Green Deal) și obiective deja conturate prin „Fit for 55”, inițiate de Comisia Europeană.

Citește și: Cea mai mare reţea românească de anabolizante ilegale, anihilată de la Iaşi

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a amintit în cadrul conferinței că, la nivelul Guvernului, se află în curs de definitivare ”Strategia națională privind hidrogenul”, dar și că, pentru sectorul siderurgic, va fi prevăzută o schemă de ajutor de stat de 500 de milioane de euro, pentru susținerea tranziției industriale. ”În jurul acestui concept de hidrogen se formează un adevărat lanţ de valoare care duce la dezvoltarea zonei. Zona Galaţi-Brăila este un pol industrial, aproape de Dunăre, putem să folosim Dunărea ca un canal de transport. Sunt companii care se uită în zona Galaţiului să îşi creeze o bază de producţie aici”, a mai arătat ministrul Florin Spătaru.

Continuare în Viața Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse în cuvinte | Crișana

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse...