Garda de Mediu a amendat poluatorul de pe râul Sălăuța

Data:

Garda de Mediu Bistrița-Năsăud a identificat autorul poluării pe râul Sălăuța și l-a amendat cu 6.000 de lei. Încă nu se cunoaște substanța cu care a fost poluat râul și se așteaptă noi analize de laborator.

Deși unele publicații locale apropiate PNL Bistrița-Năsăud au încercat să acrediteze ipoteza că nu ar fi vorba despre o poluare, iată că autoritățile de mediu și-au făcut datoria. La Romuli este primar Monita Ioan, ex PNL, actual președinte ALDE.

„O echipă din cadrul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud s-a deplasat la locul indicat, fiind însoțită pe toată durata inspecției de șeful SVSU Romuli. S-a constatat că Râul Sălăuța din zona confluenței cu Pârâul Repedea prezintă o culoare roșiatică pe o distanță de aproximativ 1.5 km. S-au prelevat 2 probe (aproximativ 1 I) din zona păstrăvăriei Rin, dar și de la ieșirea din localitate. Fiind noapte s-a stabilit împreună cu comisarul șef al CJGNM BN că a doua zi, respectiv vineri, 14.10.2022, se vor relua căutarile pentru a putea stabili sursa poluatoare, locul, dar și contravenientul”, a transmis Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud la solicitarea saptamana.online.

Citește articolul integral pe Saptamana.online

Citește și: Raport despre monopolul partidelor asupra presei în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related