Genesis GV80 Coupe debutează cu 409 cai putere și un ecran de 27 de inci

Data:


Genesis a prezentat conceptul GV80 Coupe în aprilie, în cadrul Salonului Auto de la New York 2023, unde a confirmat, de asemenea, planurile de a pune în producție de serie rivalul BMW X6. Acest lucru nu a durat mult, deoarece divizia de lux a Hyundai prezintă acum modelul de stradă pentru Coreea de Sud, unde este planificat să fie pus în vânzare pe 11 octombrie. Mashup-ului coupe-SUV i se alătură o versiune actualizată a modelului GV80 cu stil convențional.

Așa cum era de așteptat, GV80 Coupe este o imagine fidelă a mașinii de prezentare omonime din Marele Măr și se deplasează pe jante exclusive de 20 și 22 de inci. Acesta păstrează spoilerul de acoperiș sportiv al conceptului anterior și primește un sistem de evacuare cvadruplă pentru versiunea emblematică. Genesis va vinde primul său coupe-SUV cu o grilă strălucitoare a radiatorului cu două ochiuri de plasă și o gamă de 13 culori exterioare, inclusiv o nuanță Bering Blue pe care nu o puteți avea pe niciun alt model.

Cea mai semnificativă diferență între concept și modelul de serie se găsește la interior, unde acesta din urmă are un sistem de infotainment lat de 27 de inci. Acesta pare a fi un ecran masiv, mai degrabă decât două ecrane lipite împreună. Cadranele pentru selectorul de viteze și butonul de infotainment au un finisaj elegant din cristal, asemănător cu ceea ce veți găsi la produsele BMW de top. Au dispărut scaunele tip „bucket” ale conceptului, cu două locuri individuale în spate, deoarece au făcut loc unor scaune mai confortabile, căptușite cu piele, cu o banchetă spate pentru trei pasageri.

De la volanul bicolor și ornamentele din lemn adevărat până la tapițeria din piele și accentele din aluminiu, habitaclul transmite o vibrație premium din aproape orice unghi. Consola centrală găzduiește comenzi de climatizare capacitive-touch, în timp ce scaunele din spate se înclină pentru un confort sporit sau o mai mare practicabilitate, în funcție de ceea ce aveți nevoie. Există cinci culori interioare din care puteți alege, inclusiv trei culori noi: Glacier White, Earth Brown și Bordeau Brown.

În ceea ce privește specificațiile tehnice, Genesis GV80 Coupe are o lungime de 4965 milimetri și un ampatament generos de 2955 mm. Are o lățime de 1975 mm și o înălțime de 1710 mm, având în același timp o configurație standard cu tracțiune integrală și o transmisie automată cu opt trepte. Indiferent de motorizare, toate versiunile au un rezervor de combustibil de 80 litri.

Apropo de ceea ce propulsează SUV-ul swoopy asiatic, modelul de bază primește un motor turbo pe benzină de 2,5 litri cu patru cilindri în linie, cu 300 CP și un cuplu de 422 Newton-metri (311 pounds-feet). Urmează un V6 mai mare biturbo de 3,5 litri care produce 375 CP și 530 Nm, în timp ce același motor cu un compresor electric dezvoltă 409 CP și 549 Nm.

Toate mașinile noi și second hand. O singură căutare.

spot_imgspot_img
spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Top cele mai fiabile mașini de pe piață

Top cele mai fiabile mașini de pe piață

Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele diesel, în Uniunea Europeană

Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele diesel,...

Autoturismele BMW care circulă în România sunt cele mai avariate

Autoturismele BMW care circulă în România sunt cele mai...