Greva profesorilor continuă. Sindicatele au respins oferta Guvernului. Ce creștere de salariu au cerut reprezentanții dascălilor

Data:

Profesorii nu au acceptat oferta Guvernului, au declarat liderii sindicali la ieșirea de la întâlnirea cu oficialii guvernamentali, iar greva continuă.

Simion Hăncescu, de la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a vorbit despre o cerere de 2.000 de lei brut pe lună, solicitată de membrii de sindicat, ca replică la oferta guvernului de 1.000 de lei brut pe lună, pentru următoarele 6 luni, potrivit Edupedu.ro.

„Oferta a ajuns în teritoriu, iar organizațiile noastre județene și ale municipiului București ne-au spus foarte clar că ea se respinge. În acest moment am convocat regim de urgență Colegiul Liderilor federației pentru a stabili foarte clar care este limita minimă pe care o putem negocia de acum înainte. Mâine este convocată ședința, mâine luăm decizia”, a declarat și președintele Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Comunicat grevă profesori
Comunicat grevă profesori

Guvernul a anunțat, miercuri, că va crește salariile cadrelor didactice cu 1.000 de lei lunar de la 1 iunie. Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

„Creșterea economică trebuie să se regăsească în veniturile cetățenilor. Am convenit ca la nivelul Guvernului să adoptăm într-o ședință de Guvern mâine, de 1 iunie, o OUG prin care să asigurăm mărirea salariilor la nivelul personalului didactic și didactic auxiliar cu 1000 de lei brut pe lună și la personalul nedidactic cu 400 de lei brut”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Citește și: Guvernul le promite profesorilor 1.000 de lei brut în plus la salariu. Pentru personalul nedidactic creșterea va fi de 400 de lei

Liderul PSD Marcel Ciolacu le-a transmis sindicaliștilor că este”„ultima ofertă” a guvernanților și că ea respectă întru totul mandatul inițial al negociatorilor, reprezentanți ai profesorilor, potrivit surselor G4Media.

Sindicaliștii au transmis că oferta guvernanților a ajuns în teritoriu, dar ea a fost respinsă categoric de profesori pentru că aceștia nu sunt de acord cu eșalonarea creșterii pe trei ani și cu o creștere de 1000 de lei brut de la 1 iunie:

„Cum la medici s-a putut dintr-o singură tranșă, trebuie să se poată și la profesori. Profesorii au cerut dublarea sumei, vor o creștere de 2000 de lei net, nu 1000 de lei brut. Greva continuă”, au transmis doi dintre cei trei lideri de sindicate, miercuri seară, potrivit G4Media.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Federația Sindicatelor Libere din Învățământ / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Cum a reușit Turcia să atragă unu număr impresionant...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...