Gropi, petice și „valuri” pe un drum din Tulcea asfaltat acum un an cu 17 milioane de euro de la UE

Data:

Un drum județean din Tulcea, asfaltat cu 17 milioane de euro, bani proveniți din fonduri UE, are nevoie de reparații capitale la un an de la finalizarea lucrărilor. Este deja peticit în mai multe locuri și are gropi și „valuri” de asfalt pe un tronson de 20 de kilometri.

Consiliul Județean Tulcea, principalul beneficiar al proiectului, a declarat pentru Info Sud-Est că de vină pentru deteriorarea rapidă a drumului sunt autovehiculele de mare tonaj, menționând camioanele care transportă piatră și TIR-urile care vin sau pleacă din/în Ucraina. Societățile care au reabilitat tronsoanele de drum nu au transmis un punct de vedere.

Citește și: Israel a extins operațiunea militară în Fâșia Gaza. Comunicațiile au picat. ONU cere armistițiu umanitar

Proiectul de reabilitare a drumului județean 229 (DJ229) din Tulcea a început în 2018, atunci când a fost lansată procedura de licitație, iar reabilitarea propriu-zisă a început în 2019. Investiția de 17 milioane de euro a acoperit asfaltarea a trei tronsoane ale DJ229, artere importante pentru transportul interjudețean și pentru legătura mai rapidă între localități și zone principale din Tulcea: tronsonul Niculițel-Valea Teilor (6,5 km), tronsonul Valea Teilor – DN22F-Nicolae Bălcescu (23 km) și tronsonul Turda-Babadag-Sarichioi (22 km).

Cele trei tronsoane de aproape 52 de kilometri din DJ229 au fost reabilitate prin proiectul „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Niculitel si Turda-Sarichioi”, cofinanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 (POR), Axa prioritara 6, și prin proiectul ”Modernizare infrastructura de transport regional pe tronsonul Valea Teilor – Nicolae Balcescu”, finanțat prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 6.

Continuare în Info Sud-Est!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: info-sud-est.ro)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...