Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Data:

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul la finalul unei ședințe care a avut loc la Timișoara. Premierul Ciolacu Marcel a anunțat că pensiile vor fi virate până pe 30 aprilie 2024.

Chiar dacă pare o măsură bună, de fapt pensionarii vor fi tentați să cheltuie mai mult și riscă să aibă dificultăți financiare luna următoare.

Astfel, Guvernul Ciolacu adoptă o HOTĂRÂRE privind plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, din bugetul asigurărilor sociale de stat și din bugetul de stat.

Hotărârea de Guvern prevede că sumele prevăzute pentru pensii se virează de către Casa Națională de Pensii Publice prin casele teritoriale de pensii până pe data de 30 aprilie 2024, inclusiv.

Citește și: „Flota fantomă” a Rusiei, în vizorul Occidentului. O nouă rundă de sancțiuni

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Unde e capcana

Așa cum probabil știți în perioada următoare urmează minivacanța de Paști și 1 mai fapt pentru care distribuirea pensiilor putea să fie afectată, întrucât funcționarii nu lucrează în perioada 1 – 7 mai 2024.

Astfel, devansarea plății pensiilor pare justificată, deși majoritatea pensionarilor primeau în mod normal pensia în perioada 10-15 ale lunii.

Virarea banilor din pensii mai repede, deși pare un ajutor, poate să fie și un deserviciu întrucât vârstnicii vor fi tentați să cheltuie mai mult de Paști și să întâmpine dificultăți financiare la începutul lunii iunie când pensiile se vor achita la termen, adică 10-15 iunie.

Practic banii virați acum cu 15 zile mai devreme vor trebui să le ajungă pensionarilor un interval de timp mai mare, adică 45 de zile, totul în condițiile în care sunt și sărbătorile de Paști și fiecare cheltuie mai mult decât într-o lună normală.

Articolul integral, în Săptămâna Online!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Guvernul României / Facebook

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un angajat al Protecţiei Copilului, acuzat că ar conduce o reţea de prostituţie

Un angajat al Protecţiei Copilului, acuzat că ar conduce...

Marea Neagră este amenințată cu ocuparea completă… de către meduze

Marea Neagră este amenințată. Oamenii reacționează diferit la meduze....

Iohannis: România nu va trimite combatanţi în Ucraina | VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România nu...