Hotărârea de transformare în azil a şcolii unde a învăţat Ceauşescu, nulă. Primăria Scorniceşti, somată de Prefectură să o revoce

Data:

Prefectura Olt a dat peste cap planul administraţiei locale din Scorniceşti de a concesiona unei firme private, pentru a transforma în azil, şcoala în care a învăţat fostul dictator Nicolae Ceauşescu. Hotărârea iniţiată de primarul Daniel Tudor nu a primit avizul de legalitate pentru că nu a respectat legea.

Prefectura Olt a transmis printr-o adresă că nu a fost respectată precedura concesionării și a fost încălcat Codul Administrativ, în astfel de situaţii fiind nevoie de un studiu de oportunitate şi de un aviz Administrația Națională a Rezervelor de Stat și al Statului Major General.

Mai mult, Consiliul Local Scorniceşti trebuie să se reunească şi să revoce hotărârea dată, care a devenit nulă. În caz contrar, administraţia locală va fi chemată în instanţa de judecată.

Citește și: România în UE: creștere de top, bazată pe dezechilibre

„Faţă de cele prezentat, apreciem că actul administrativ este lovit de nulitate, motiv pentru care vă solicităm să supuneţi dezbaterii în Consiliul Local prezenta adresă şi să procedaţi la revocarea actului administrativ. Hotărârea de revocare va fi comunicată Instituţiei Prefectului-Judeţul Olt în vederea exercitării controlului de legalitate, în caz contrar, Instituţia Prefectului-Judeţul Olt va sesiza Tribunalul Olt-Secţia II Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal”, se arată în adresa Prefecturii.

Continuare în Reporter 24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: reporter24.ro)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Uber și Bolt versus taxi. Ce alimentează conflictul  | Ziarul de Iași

Concurența dintre firmele de taxi tradiționale și serviciile de...

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba Iulia | Alba24

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba...

Oradea va avea o pădure urbană | Bihoreanul

Oradea va avea o pădure urbană, amenajările se vor...