Cum să lupţi cu compania aeriană dacă ți-a încurcat planurile. Conflictul cu Wizz Air al unui român încăpăţânat

Data:

Lăsat „cu ochii în soare” de Wizz Air, un ieşean s-a încăpăţânat să-şi ia înapoi şi ultimul leu cheltuit pentru biletul pe care nu l-a putut folosi. Reprezentanţii companiei aeriene nu au avut nimic de comentat în instanţă, firma fiind obligată să returneze banii. Iată cum a procedat, pas cu pas:

Dănuţ A. îşi făcuse rezervare pentru zborul Bucureşti – Santorini şi retur, plătind 1.041 lei. Zborul urma să aibă loc pe 28 aprilie anul trecut. Orarul acestuia a fost însă modificat de Wizz Air, iar ieşeanul a cerut banii înapoi. A primit însă doar 772,8 lei, şi nu în bani ci în „credite” Wizz Air: bani pe care îi putea folosi doar la achiziţionarea unui alt bilet.

Citește și „Decariştii” respinşi. Notele la Limba Română, o disproporţie inexplicabilă la examenul de la Facultatea de Drept

Cum ieşeanul voia totuşi să ajungă în Santorini, a mai cumpărat un bilet, pe 22 iunie. De această dată, a trebuit să plătească 1.542 lei, din care 772 lei, în „credite”.

Ulterior, Dănuţ A. s-a adresat instanţei, cerând obligarea Wizz Air la restituirea sumei de 269 lei, diferenţa dintre banii plătiţi pe primul bilet şi „creditele” primite de la companie. La plângerea ieşeanului, reprezentanţii Wizz Air nu au depus întâmpinare, astfel încât magistraţii au avut la dispoziţie doar situaţia, aşa cum era prezentată de petent.

Conform Codului Civil, contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante, rezervarea unui bilet de avion având caracterul unei relaţii contractuale. 

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: ZDI

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related