Iași: Atenţie la contractele cu dezvoltatorii! O familie a pierdut 15.000 de euro daţi avans pentru o casă

Data:

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi un calcul greşit au făcut ca doi ieşeni să piardă 15.000 de euro. Banii fuseseră plătiţi ca avans pentru o tranzacţie care nu s-a mai finalizat. Au încercat să recupereze suma în instanţă, fără însă a reuşi la Tribunal.

Constantin şi Ana Maria S. s-au adresat instanţei, cerând rezoluţiunea antecontractului de vânzare-cumpărare încheiat în mai 2018 cu SC Sitera Development SRL. Societatea începuse dezvoltarea complexului „Cubic Village” din Valea Lupului, iar cei doi voiau să cumpere o casă de 112 mp. Preţul stabilit a fost de 80.000 euro, din care 15.000 euro au fost plătiţi pe loc, ca avans. Diferenţa urma să fie achitată printr-un credit ipotecar. Afacerea nu a ajuns însă să se mai perfecteze.

Citește și: EXCLUSIV Guvernul legalizează numirile „din pix”: elimină concursurile pentru funcții publice

Cei doi soţi lucrau în Marea Britanie şi, în contextul Brexit-ului, banca a refuzat să le mai acorde creditul. După noi discuţii cu reprezentanţii Sitera Development SRL, soţii S. au convenit să cumpere un alt imobil din acelaşi complex, contra sumei de 85.000 de euro. Urmau să completeze avansul cu încă 10.000 de euro, iar diferenţa, în rate lunare de 1.365 euro. În plângerea adresată instanţei, soţii S. au afirmat că societatea nu şi-a respectat termenul de finalizare a casei, ci a vândut-o altei persoane, refuzând însă să restituie avansul.

Continuare în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost inaugurată | Monitorul de Cluj

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost...

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...