DNA anchetează încă o afacere imobiliară: cine a semnat cedarea unui teren ultracentral fără licitație

Data:

Ca să transforme garajele de la subsol în apartamente, proprietarii blocului au primit, suplimentar, 200 mp teren din domeniul public pe care au amenajat parcare. Afacerea este suspectată a fi ilegală: nu s-a făcut licitație, terenul apare, în mod fals, cu destinația „folosință agricolă”.

Dezvoltatorul plătește doar 600 de lei/an chirie, iar contractul este expirat din 2019. Presupusul fals a trecut prin mâinile mai multor angajați-cheie din mecanismul corupției din Primărie.

Citește și: Directoarea Penitenciarului Giurgiu, revocată din funcție. Acuzată de legături cu infractori, a primit o mărire de salariu

Mihai Chirica a semnat edificarea falsificată, în care parcarea subterană se transformase în apartamente, iar Gabriel Harabagiu, viceprimar la acea dată, a girat încă o dată falsul sub mențiunea „eroare materială”.

Fix 0,25 bani/lună pe metru pătrat plătește taxă de folosință o firmă care a primit un teren de la Primăria Iași. Cei 201 mp se află în Centru, pe strada Smârdan, la doi pași de Palas. Parcela Primăriei a fost luată cu „folosință agricolă”, dar acolo sunt amenajate parcări.

Mai mult, ultimul adițional la contractul din 2017 este din 2019, ori înnoirea trebuia să se facă anual. DNA a deschis o anchetă în această speță, cercetând inclusiv modul în care a fost construit blocul ai cărui locatari utilizează terenul „folosință agricolă” ca parcare.

Investigația completă poate fi citită pe site-ul Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU
  1. FELICITARI,ACEST ESCROC DE PRIMAR PENAL,ELEVUL LUI SIMIRAD A FACUT NUMAI GOLANII IN FAVOAREA LUI SI A ACOLITILOR SAI ! ASTA VA FI CONDAMNAT LA CEL PUTIN 10 DE INCHISOARE .DAR MAI ARE SI APARTAMENTELE VECHI A ACELOR CARE AU MURIT SI NU AU URMASI.ACESTEA AU FOST VANDUTE IN INTERESUL LOR PERSONAL,DE ACEEA A SCHIMBAT PE LETITIA PALAGA DIN FUNCTIE SI LA ADUS PE ACEASTA NAPARCA DE GRIGORAS RADU LA BUTOANE.ACEST IDIOT CERE DE LA TOTI SALARIATII DIN SUBORDINE SA-I OFERE ANUMITE RECOMPENSE.NUMAI VORBESC DE SPATIILE COMERCIALE CE GOLANIE FACE JIGODIILE ASTEA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...