IAȘI – EXCLUSIV – Mama șefului CJ, Costel Alexe și-a făcut casă pe malul lacului Aroneanu. Potențială escrocherie cu pământul Primăriei

Data:

* Adevăratul concesionar al terenului, Sorinel Isarie, apare fictiv că a construit casa, deși aceasta a fost ridicată de familia Alexe
* Fără acest artificiu ilegal, pe baza unei procuri notariale, Maria Alexe nu putea intra în posesia terenului, pentru că acesta era al Primăriei Aroneanu și trebuia scos la licitație
* Adevăratul concesionar voia să renunțe la teren, dar pe fir a intrat familia președintelui Consiliului Județean
* Malul lacului Aroneanu a devenit o afacere proprie a familiei Alexe. Aici au case toți frații, iar acum și mama
* Sunt 4 case și cinci terenuri concesionate de la Primărie prin licitații măsluite
* Potlogăria familiei Alexe ar fi de neconceput într-o democrație consolidată: înaltul demnitar ar fi demis imediat

Familia lui Costel Alexe, potlogării în cascadă. Știrea 1: Maria Alexe, mama președintelui Consiliului Județean Iași, are, din primăvară, casă în cartierul VIP-urilor din Aroneanu, pe malul lacului. E vecină cu Florin, Mihai și Adina, copiii săi, totodată frați ai lui Costel Alexe.

Însuși șeful CJ are teren acolo, la 200 metri depărtare.

Știrea 2: Mama Maria a intrat în posesia terenului și a vilei la capătul unei scamatorii la limita legalității. Pământul a aparținut Primăriei Aroneanu, fief PNL, și a ajuns la Maria Alexe prin intermediul ginerelui său.

Casă lângă vilele celor 4 copii
Firul poveștii se complică. Maria Alexe a luat casa de la Ionel Sorinel Isarie și soția acestuia, Elena. Însă, aceștia l-au mandatat pe Alexandru Ionuț Dura să se ocupe de vânzare. Element cheie: Alexandru Dura este căsătorit cu Adina, fiica Mariei Alexe.

Pe scurt, potrivit documentelor, Maria Alexe a luat casa de la Isarie, dar a făcut actele cu ginerele său, Dura.

Alt amănunt extrem de important. Vila este amplasată pe deal, avându-i vecini pe Florin Alexe, Mihai Alexe și Adina Dura. Adică, Maria Alexe s-a alăturat copiilor săi Florin, Mihai și Adina.

Element-cheie: „Am dat terenul înapoi la Primărie”

Acest Sorinel Isarie concesionase cei 505 mp de la Primăria Aroneanu în 2014. „Acum vreo doi ani, m-am dus la Primărie și le-am zis că vreau să le dau terenul înapoi pentru că mi-am dat seama că nu am bani să ridic nimic”, a declarat Isarie pentru REPORTER DE IAȘI.

Apoi a spus că actele au fost perfectate la un notar. „Când l-am dat, era terenul gol, nu am construit nimic”, a completat Isarie.

Versiunea sa, cum că a returnat terenul, a fost infirmată de Benoni Moruzi, primarul din Aroneanu. „Nu a predat. Nu a fost nicio solicitare din partea lui, nu există niciun act în acest sens”, a fost versiunea primarului Moruzi.

Investigația completă poate fi citită pe REPORTERIS.

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...