IAȘI – Pe şantierele Primariei din oraş bate vântul. Lista întârzierilor, stradă cu stradă!

Data:

Pe unele şantiere ale Primăriei bate vântul. Deşi suntem deja în luna mai, municipalitatea are deschise doar câteva fronturi de lucru în ceea ce priveşte infrastructura rutieră, iar, în unele cazuri, constructorii par că se mişcă în ritm de melc. Este şi situaţia a patru străzi, unde lucrările au început la sfârşitul lunii martie: Hotin, Albineţ, var. Iaşi-Rediu şi Lupiţei.

În total, 2,7 km de drum. Zilele trecute, pe aceste străzi era pustiu, cu utilaje „abandonate” din loc în loc. Constructorul este asocierea Alpenside – Concret Drum şi, după ce firmele au început în forţă lucrările, brusc acestea au încetat: motivul invocat de Primărie vizează necesitatea de a se interveni prioritar la reţele de utilităţi. În perioada următoare, aceeaşi asociere va avea undă verde să înceapă lucrări pe alte 13 străzi. Va fi acelaşi ritm?

Dacă pe şantierele de reabiltat străzi lucrurile stagnează, în schimb, faţă de anul trecut, pe şantierele aferente liniilor de tramvai ritmul pare să fie ceva mai bun: constructorul Conest a „atacat” inclusiv lucrările aferente noilor contracte semnate (rond Dancu, str. Aurel Vlaicu), iar la punctul intermodal din Ţuţora mai trebuie făcute doar racordurile la utilităţi. Pe celelalte tronsoane de linii tramvai, pe care s-a intervenit în ultimii ani, lucrările sunt finalizate.

Un singur muncitor pe str. Hotin, niciunul pe restul

La vizita de marţi a reporterilor ZDI, pe şantierele străzilor enumerate mai sus, am reuşit să identificăm, în jurul orei 14, un singur muncitor, respectiv pe str. Hotin (769 metri, zona Ţicău). Încă de săptămâna trecută au existat sesizări primite la redacţie potrivit cărora constructorii ar fi abandonat şantierul. În teren am găsit mai multe utilaje, dar fără a exista muncitori care să le manevreze, cu excepţia amintită, titrează ZIARUL DE IAȘI.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vopsiți ouă de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează | Monitorul de Botoșani

Vopsiți ouă de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează asupra faptului...

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca rector | Revista22

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca...

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli de circulație| Ziarul de Iași

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli zilnic,...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...