IAȘI Poliţiştii de la sate nu au aparate alcooltest. Testarea se face după miros

Data:

Până să primească dispozitive pentru identificarea șoferilor drogați, polițiștii par să nu aibă nici aparate Dräger suficiente. Trimis după un șofer care mergea în serpentine, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală l-au testat pe acesta după miros.

La sfârșitul lunii  mai 2021, un angajat al unui bar din Răducăneni l-a văzut ieșit din alt bar pe Grigore Constantinescu. Mersul clătinat al acestuia l-a făcut pe barman să aprecieze că se afla sub influența alcoolului. Văzându-l urcând la volan și apoi observând parcursul sinuos al automobilului, barmanul a sunat la poliție. La scurt timp, polițiștii l-au identificat pe șofer și l-au oprit. Oamenii legii nu au avut însă cu cine se înțelege. Starea de ebrietate a lui Constantinescu era evidentă, dar acesta refuza atât testarea cu aparatul Dräger, cât și recoltarea de sânge. Inițial, șoferul a spus că nu condusese, ci doar mersese până la mașină pentru a lua ceva din interior. Ulterior, le-a spus polițiștilor că nu merită să-i lase să-l testeze.

Citește și Închisoare cu suspendare pentru poliţistul beat care a provocat un accident mortal la ieşirea din Sfântu Gheorghe

Chiar să fi acceptat testarea cu aparatul Dräger, aceasta ar fi fost imposibil. „Atât testarea cu alcooltestul, cât și recoltarea de probe biologice trebuiau să aibă loc în municipiul Iași, având în vedere că poliția din zonă nu dispunea de un aparat alcooltest, acesta fiind motivul pentru care nu a fost testat imediat ce a fost oprit de poliție. Simplul fapt că trebuia să se deplaseze la Iași pentru a fi testat atât cu privire la aerul expirat, cât și cu privire la concentrația de alcool din sânge nu îi oferea inculpatului dreptul legal să refuze acest lucru, și nici nu constituie vreun viciu procedural, întrucât legea nu prevede obligativitatea ca testarea aerului expirat să se realizeze la locul unde persoana în cauză a fost depistată”, aveau să rețină ulterior magistrații Judecătoriei Răducăneni, care au analizat cazul. Mai multe, în Ziarul de iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cazul fetelor care s-au sinucis împreună Hărțuite pentru orientarea lor sexuală? Vor să fie îngropate una lângă cealaltă

Adolescentele de 15 ani, eleve în clasa a IX-a la Liceul Retezat din Uricani și Mihai Viteazu Vulcan, au fost colege de clasă în generală. După moartea lor ipotezele sunt multe, inclusiv o relație de iubire interzisă, dar și că ar fi consumat substanțe interzise.

Cadou de Crăciun accesibil ca preț și de mare efect

Cadou de Crăciun accesibil ca preț și de mare...

Ciolacu duce România în Schengen? Cu ce riscuri?

Ciolacu duce România în Schengen? Austria ar fi de...