Plafonarea salariilor este aplicabilă funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul propriu al consiliilor judeţene, primării şi consilii locale

Data:

spot_img

Plafonarea salariilor este aplicabilă funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul propriu al consiliilor judeţene, primării şi consilii locale, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) luni.

„Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj. În interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. I alin. (1)-(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 226/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care au ca efect plafonarea salariilor şi indemnizaţiilor prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabileşte că:

Aceste reglementări legale sunt aplicabile şi funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul propriu al consiliilor judeţene, primării şi consilii locale, din instituţiile şi serviciile publice de interes local şi judeţean din subordinea acestora, chiar dacă prevederile art. 38 din Legea-cadru nr. 153/2017 nu modifică sistemul de stabilire a salariilor de bază din familia ocupaţională „Administraţie” cuprins în art. 11 din aceeaşi lege-cadru.

Obligatorie, conform art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă”, se arată într-un comunicat al instanței supreme.

Citește și: Prietena Chinei și a lui Adrian Năstase nu mai lucrează la Directoratul Național de Securitate Cibernetică

Plafonarea salariilor, practică neunitară

Unele complete de judecată au considerat că prevederile actelor normative derogă parţial de la mecanismul de aplicare tranzitorie a Legii 153/2017 privind salarizarea din fonduri publice, reglementat de art. 38, în sensul că acestea nu modifică sistemul de determinare a salariilor de bază din familia ocupaţională „Administraţie”, cuprins în art. 11, însă altele au apreciat contrariul, respectiv că şi pentru determinarea salariilor de bază pentru funcţionarii din familia ocupaţională „Administraţie” sunt aplicabile dispoziţiile din OUG prin care s-au plafonat salariile.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. Dupa ce s-au aranjat smecherii acum este austeritate?de doua ori mariri la magistrati,odata la politicieni,profesori si doctori!date si stinse litigiile pe baza de drepturi banesti la ICCJ dupa ce s-au aranjat smecherii!ex:la magistrati(merita pensie de 5300 are pensie de 25000,la magistratul militar si mai si,la amaratul de subotiter dupa 35 de ani in 3 ani ia ajutor social!mariri la cine munceste 4-8 ore/zi 8 luni/an,cine e la dispozirie operativ in strada si la ordin 35 de ani este necontributiv (cu opriri din solde catre stat,cass cas si etc)si special,trebuie sa faca foamea!?!

  2. Destul de grav.
    Toate UAT și sindicatele ar trebui sa reacționeze.
    Dacă a fost recurs, înseamnă că hotărârea dinainte a fost ca nu se aplica.
    ICCJ s-a gândit măcar o clipa cum se aplica practic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Decontarea concediului de odihnă neefectuat, noua metodă de a stoarce bani de la buget

Bugetarii speciali au găsit o nouă modalitate de a-și...

Cum arată declarația pentru „Taxa pe lux”

Taxa pe lux a intrat în vigoare. Românii care...

Ce spune Donald Trump după retragerea lui Joe Biden

Donald Trump spune despre vicepreședinta Kamala Harris că este...