DNA obligată să comunice clasarea dată în dosarul vicepreședintelui Curții de Conturi

Data:

spot_img

DNA obligată să comunice clasarea dată în dosarul vicepreședintelui Curții de Conturi. Decizia a fost luată de Tribunalul Caraș-Severin.

Instanța a stabilit ca DNA Timișoara să-i comunice șefului Direcției Agricole Caraș-Severin, Marius Iosif Zarcula, ordonanța de clasare dintr-un dosar deschis în urma denunțului său. Denunțul îl viza pe Ion Mocioalcă, în prezent vicepreședinte al Curții de Conturi.

Ce s-a întâmplat în dosar

DNA Timișoara a clasat dosarul lui Mocioalcă cu 4 zile înainte de a fi numit de Parlament vicepreședinte al Curții de Conturi (CC). „Respinge excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocate prin întâmpinare. Respinge exceptia inadmisibilității, invocată prin întâmpinare.

Admite acţiunea formulată de reclamantul Zarcula Iosif Marius, în contradictoriu cu pârâta DNA – Serviciul Teritorial Timișoara. Obligă pârâta să îi comunice reclamantului Ordonanţa de clasare din data de 16 octombrie 2023, pronunţată în dosarul nr. 16/P/2023”, se arată în decizia instanței. Hotărârea nu este definitivă.

Zarcula a dat în judecată Direcția Națională Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Timișoara și a cerut judecătorilor să oblige DNA să îi comunice o ordonanță de clasare dintr-un dosar deschis în urma denunțului său.

Citește și: Prietena Chinei și a lui Adrian Năstase nu mai lucrează la Directoratul Național de Securitate Cibernetică

DNA obligată să comunice clasarea. Nu are ce ataca

Denunțătorul lui Mocioalcă nu a primit soluția de clasare, cel mai probabil fiind invocat faptul că nu este parte interesată. Neavând soluția de clasare, denunțătorul nu putea ataca decizia.

Mocioalcă a fost ales de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe 10 octombrie 2023, iar dosarul său a fost clasat de la DNA pe 6 octombrie 2023. Cu o zi inainte el a demisionat din funcția de senator PSD, pentru a fi numit la CC.

Ion Mocioacă este un apropiat al lui Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta. Sârbu a fost consilier al Curții de Conturi 9 ani, iar la expirarea mandatului a fost numit membru în Consiliul de administrație al Romsilva.

Potrivit portalului Integritate pe bune, Mocioalcă a fost mâna dreaptă a lui Ioan Talpeș director SIE între 1992 și 1997 și numele său a apărut în scandalul deputaților cu dosare de rețea la securitate.

Ales în Parlament în 2000, se înscrie la un curs al Colegiului de Apărare condus de Gabriel Oprea. În 2019 se înscrie în partidul lui Ponta și devine președinte al Comisiei de Apărare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related