Idei deconectate de la secolul XXI, identificate în Strategia culturală a Primăriei Constanța

Data:

Un demers necesar, câteva proiecte realizabile și multe idei deconectate de la secolul XXI. Aceasta este, potrivit info-sud est.ro, poziția ISE privind Strategia culturală a Primăriei Constanța.

Proiectul unei ”Strategii Culturale a municipiului Constanța pentru perioada 2021-2031” a fost pus în dezbatere publică în urmă cu două săptămâni. Documentul, care ar trebui să traseze principalele direcții și cele mai importante proiecte și programe culturale pentru următorii 10 ani, a fost creionat cu ajutorul a două comisii distincte, formate din experți din diferite domenii, universitari și oameni de cultură. Tot procesul a fost coordonat de Dorin Popescu, consilierul personal al primarului Vergil Chițac.

Info Sud-Est a analizat documentul și publică poziția ziarului referitoare la modul în care Primăria Constanța vede strategia culturală a municipiului.

Principalele observații generale:

  • Demersul construirii unei strategii culturale este unul necesar, iar diagnosticul fenomenului cultural din Constanța propus de Strategie este corect, acela al unei vitalități culturale modeste, precaritatea infrastructurii și al unui patrimoniu istoric și cultural în degradare accelerată. Însă lipsește un inventar al dezastrului din ultimii ani, pentru a vedea unde s-a greșit și ce nu trebuie repetat.

Articolul integral, pe info-sud est.ro!

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related