Igor Dodon, pionul Moscovei în Republica Moldova, a fost reținut. E acuzat de trădare de țară

Data:

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, a fost reținut pentru 72 de ore, potrivit deschide.md, care citează procurorul general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu.

Dodon, unul dintre principalii susținători ai Moscovei, este acuzat de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită.

Totodată, a fost reținut și cumnatul politicianului, Petru Merineanu, despre care jurnaliștii moldoveni ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

Deschide.md relatează că, anterior, oamenii legii au efectuat percheziții pe mai multe adrese, inclusiv la domiciliul lui Dodon, la cumnatul său, Petru Merineanu, la finul socialistului, ex-ofițerul SPPS, Lilian Filipov, dar și la sediul asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărei președinte este Dodon.

Citește și:

R. Moldova schimbă direcția: Maia Sandu, aproape 10% în fața lui Igor Dodon

Maia Sandu îl depăşeşte pe Igor Dodon în primul tur al prezidenţialelor din Republica Moldova

Igor Dodon este bănuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă), repornit prin ordonanța procurorului general interimar, Dumitru Robu, săptămâna trecută.

Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate, cel care era pe atunci șeful statului moldovean refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM).

Continuare, în deschide.md!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

2 COMENTARII

  1. Igor Dodon, pionul Moscovei în Republica Moldova, a fost reținut. E acuzat de trădare de țară - Stiri locale | Ziare locale online din România

    […] Citiți mai mult pe PressHub […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zeci de percheziții la traficanți care vindeau droguri de mare risc elevilor

Zeci de percheziții la traficanți de droguri de mare...

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din...

Parlamentarii rămân cu pensii speciale, dacă au un mandat complet. Decizie a CCR

Parlamentarii rămân cu pensii speciale, dacă au un mandat...