Îmbrânceli cu jandarmii la Ministerul Sănătății, unde protestatarii aduși de AUR au încercat să intre în sediu la prezentarea Strategiei Vaccinării

Data:

Îmbrânceli cu jandarmii la Ministerul Sănătății, unde protestatarii aduși de AUR au încercat să intre în sediu la prezentarea Strategiei Vaccinării. „Stegarul dac” s-a urcat pe fațada clădirii. Câteva sute de persoane aduse de AUR protestează joi în fața Ministerului Sănătății, nemulțumite de faptul ca Strategia Națională de Vaccinare, postată în dezbatere publică de instituție, ar aduce „vaccinarea obligatorie”. Protestul are loc în timp ce ministrul Sănătății prezintă strategia, iar mai mulți manifestanți au forțat intrarea în sediu și s-au îmbrâncit cu jandarmii.

Jandarmeria Bucureşti spune că participanţii la protest – la care a fost prezent și liderul AUR, George Simion – au fost îndemnaţi de către organizator să blocheze accesul în Ministerul Sănătății.

Jandarmeria: Organizatorul i-a îndemnat participanți să blocheze accesul în minister

Jadarmeria Bucureşti spune că participanţii la protest au fost îndemnaţi de către organizator să blocheze accesul în instituţia publică:

„Organizatorul, alături de câţiva reprezentanţi ai acestuia, a îndemnat participanţii la adunarea publică să blocheze accesul în instituţia publică, încercând ulterior să pătrundă în interiorul acesteia. Jandarmii, prin dispozitivele preventiv de ordine publică, au oprit aceste demersuri şi i-au determinat pe participanţi să păstreze caracterul paşnic al manifestaţiei de protest”. Instituţia a făcut precizări şi despre protestatarul care s-a urcat pe fațada clădirii, spunând că se duc negocieri cu el, pentru a-l determina să coboare: „Totodată, pe timpul adunării publice, un bărbat s-a urcat pe faţada clădirii şi, în acest moment, prin echipele noastre de dialog, încearcăm să determinăm persoana să coboare în siguranţă. Precizăm faptul că au fost identificate mai multe persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare, împotriva acestora urmând a fi aplicate măsuri legale de sancţionare”, spune Jandarmeria.

Citește și De ce nu mai este nici o universitate românească în top 1.000 mondial

Busculada a fost declanșată de refuzul ministrului Sănătății de a primi la discuție o delegație a protestatarilor.

Au existat îmbrânceli cu jandarmii, iar unul dintre manifestanți, cunoscut drept „stegarul dac”, a reușit să treacă de cordonul jandarmilor și să escaladeze fațada clădirii, urcându-se pe balustrada balconului de la primul etaj al Ministerului Sănătății. (Hotnews)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...