În Bistrița, mai multe școli încep anul școlar fără autorizație de securitate la incendiu

Data:

În Bistrița, mai multe școli încep anul școlar fără autorizație de securitate la incendiu. Inspectoratul pentru Situații de Urgență BN informează factorii de decizie din Colegiul Prefectural că un număr de 14 clădiri în care funcționează unități școlare nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Informarea urmează să fie dezbătută în cadrul Colegiului Prefectural din data de 30 august 2023. Cu toate că în textul informării se precizează că unele unități școlare urmează să fie reabilitate prin diverse programe, acest lucru nu se va întâmpla până la începerea noului an școlar și cel mai probabil securitatea la incendiu nu va fi asigurată prea curând.

Conform ISU BN din aceste 14 de clădiri care nu dețin ASI:

– 8 clădiri au obținut avize de securitate la incendiu pentru intrare în legalitate (Școala Gimnazială “Dariu Pop” Măgura Ilvei – lipsă ferestre de desfumare – cu posibilitatea de a fi finalizate până la începerea școlii (în momentul actual este depus proiect prin PNRR pt. Reabilitare energetică – acesta este în analiză), Școala clasele I-IV Rodna (proiect depus pe AFM – acesta se află în evaluare), Grădinița ȘanțGrădinița Mureșenii Bârgăului, Școală Miceștii de Câmpie, Grădiniţa cu program prelungit Feldru (sunt finalizate lucrările – nu s-a depus pt. autorizare), Școala Rebrișoara clasele I-IVClubul Școlar Sportiv – (internat).

– 1 clădire depune direct pentru autorizare, având documentație întocmită, însă neavizată (Școala Bozieș – com. Chiochiș).

– 2 clădiri au proiectul în curs de elaborare pentru intrare în legalitate (Grădiniță Urmeniș și Școala Budacu de Jos – cerere de eliberare a avizului respinsă).

– 1 clădire a fost inclus pe lista sinteză a subprogramului “unități și instituții de învățământ de stat” aprobată prin Ordinul MDLPA nr. 4004/27.10.2020 (a fost întocmită documentația pentru modernizare și extindere școală) Şcoala Sânmihaiu de Câmpie;

– 1 clădire conform adresei nr. 640 din 16.02.2023 emisă de Primăria Comunei Zagra, a fost cuprinsă în bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Zagra cu obiectivul ,,Lucrări de reabilitare pentru obținerea autorizației ISU la Școala Gimnazială Poienile Zagrei – acesta este depus pt. finanțare prin PNRR – eficientizare energetica (momentan se află în evaluarea ministerului MDLPA);

– 1 clădire –Școala Gimnazială Ocnița (este realizată rețeaua principala de alimentare cu apă cu posibilitatea finalizării acesteia până la începerea anului școlar), titrează Săptămâna Online.

Sursa datelor: ISU BN, informare pentru Colegiul Prefectural

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ouă vopsite de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează | Monitorul de Botoșani

Ouă vopsite de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează asupra faptului...

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca rector | Revista22

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca...

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli de circulație| Ziarul de Iași

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli zilnic,...