Plată cu cardul la ”cutia milei”. O biserică a montat POS pentru donaţii

Data:

Plată cu cardul la ”cutia milei”. O biserică a montat POS pentru donaţii. Reprezentanții Catedralei Romano-Catolice ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia au instalat un POS la cutia milei, astfel încât enoriașii pot face donații cu cardul. În plus, veniturile obținute în acest fel sunt și fiscalizate.

POS-ul a fost montat chiar la intrarea în lăcaşul de cult și a fost instalat după ce reprezentanții catedralei au constatat că mulți turiști nu au bani cash (mai ales cei străini) și ar dori să facă donații. Un reprezentant al bisericii a spus că plățile cu cardul sunt posibile și la magazinul de obiecte liturgice, dar și la intrarea în turnul catedralei.

Credincioșii pot selecta una dintre sumele prestabilite de aplicație: 5, 10 sau 50 de lei, după care tot ce trebuie este să apropie cardul de terminalul de plată. Procedura este posibilă și în alte biserici din țară: la Mănăstirea Franciscană din Brașov sau la o biserică din Șumuleu Ciuc.

Citește și Șeful ISCIR, care trebuia să controleze stația GPL de la Crevedia, a trecut de la PSD la PNL, prin UNPR

Catedrala din Alba Iulia este cea mai veche și cea mai înaltă clădire din oraș. Pe parcursul timpului a fost martora unor evenimente remarcabile cum ar fi intrarea lui Mihai Viteazul în Cetatea Bălgradului, în 1599, sau a diferitelor invazii cu care s-a confruntat orașul. Acolo se află și mormântul lui Iancu de Hunedoara, voievod al Transilvaniei și guvernator al Ungariei, potrivit G4Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„România regală, un răstimp de progres”, conferință dedicată Reginei Maria a României | Bihoreanul

„România regală, un răstimp de progres", conferință dedicată Reginei...

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere | Ziarul de Iași

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere....

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu rotile, voluntar în Ucraina | Info sud-est

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu...