În Caraș-Severin s-a putut intra la liceu și cu media 1,50!

Data:

Aproape 150 de locuri au rămas neocupate în liceele din județ după repartizarea computerizată a candidaților. În multe unități s-a intrat și cu medie sub 5.

Ministerul Educației a făcut publice rezultatele primei repartizări computerizate la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a. La nivelul județului Caraș-Severin au fost ocupate aproape 90% din totalul celor 1.412 locuri disponibile în liceele din județ. Anul acesta, repartizarea elevilor la liceu s-a făcut doar pe baza mediei obținute de aceștia la Evaluarea Națională.

În ceea ce privește situația unităților de învățământ după ultima medie de admitere, aflăm că la Colegiul Național „Traian Lalescu” cea mai mică medie a fost 8,17 (specializare Filologie), în timp ce la polul opus s-a situat Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, unde ultima medie a fost 1,50 (specializare Electromecanică). Și la Liceul Tehnologic „Max Ausnit” din Caransebeș ultima medie de intrare a fost 1,90 (specializare Electromecanică), iar la Liceul „Hercules” din Băile Herculane s-a intrat și cu 2,07 (Turism și Alimentație).

Citește și: Un dialog spumos despre schimbările climatice între chatbot-ul Bard şi un cunoscut profesor ieşean de la City University of New York

Cel de-al doilea liceu din municipiul reședință de județ, după Colegiul Național „Traian Lalescu”, este Liceul „Traian Vuia”, unde ultima medie de intrare a fost 6,82 (specializare Științele Naturii), urmat de Colegiul Național „Diaconovici Tietz”, cu 6,38 (specializare Științele Naturii) și Colegiul Național „Mircea Eliade” – cu 4,30 ultima medie (specializare Filologie – Bilingv). Urmează Colegiul Tehnic cu 2,35 (specializare Tehnic) și Colegiul Economic al Banatului Montan (specializare Economic) – cu 2,30.

Continuarea în Express de Banat!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: expressdebanat.ro)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doina Cornea: curaj civic și rezistență morală | Puterea a Cincea

Doina Cornea: curaj civic și rezistență morală. Un adevărat...

Ce efecte are populismul asupra economiei | Revista22

Ce efecte are populismul asupra economiei? Consecințele sunt numeroase...

Tradiții românești de Paște | Bihoreanul

Tradiții românești de Paște. Credincioșii ortodocși și greco-catolici marchează cea...

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...