Încă un depozit cu GPL al familiei Doldurea găsit cu nereguli

Data:

Încă un depozit cu GPL al familiei Doldurea găsit cu nereguli, a anunțat prefectul de Olt, Mario De Mezzo. Problemele au fost identificate joi, de o echipă mixtă de control, care a decis să dea și sancțiuni.

Nereguli tot la instalația de mutare a gazului în cinsterne

„În ședința de lucru cu echipa mixtă de control de azi, am fost informat că în această dimineață a fost întocmit un proces verbal de contravenție pentru neconformități la unul dintre depozitele verificate ieri, în strada Vornicu Ureche, din Caracal.

Este vorba despre scăpări de GPL la instalația tehnologică de transvazare din rezervoare în autocisternă, un robinet defect.

Neconformitățile au fost remediate pe loc, amenda aplicată fiind în cuantum maxim. Controlul este în derulare pe măsură ce vom avea informații relevante, le vom face publice”, a precizat Prefectura Olt, într-un comunicat de presă.

Citește și: Filmul exploziilor de la Crevedia. Au avut loc pentru că doi șoferi au mutat gazul în cisterne

Zeci de rezervoare GPL, depozitate în curte

Depozitul GPL din strada Vornicu Ureche, din Caracal, aparține tot firmelor familiei Doldurea, primarului PSD al orașului.

În respectivul spațiu, care se află peste drum de Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caracal, erau depozitate mai multe rezervoare de GPL.

Încă un depozit cu GPL al familiei Doldurea găsit cu nereguli
Încă un depozit cu GPL al familiei Doldurea găsit cu nereguli

Prefectul Mario De Mezzo a amunțat în urmă cu trei zile că a inițiat astăzi controale ce vizează instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, comercializează carburanți și produse derivate, inclusiv GPL.

„Am dispus echipei mixte, în această dimineață, să înceapă verificările în municipiul Caracal.

Printre obiectivele controlate a fost și un operator economic cu două puncte mari de lucru, inclusiv un depozit de rezervoare GPL.

Având o echipă mixtă complexă, dar și obiective mari, cu volum important de documente și aspecte de verificat, controlul demarat astăzi nu este încă finalizat la toate punctele atinse.

La nivel preliminar, colegii din comisia mixtă de control mi-au transmis, la finalul zilei, că au identificat o serie de nereguli sau abateri, în principal legate de aspectele verificate de Garda de Mediu și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

O serie de nereguli au fost remediate pe loc, altele urmează să fie rezolvate în perioada imediat următoare.

Până în acest moment, nu am fost informat despre abateri care să aibă drept consecință suspendarea activității niciunui obiectiv verificat astăzi, dar imediat ce toate instituțiile implicate vor transmite rapoartele finale de control, vom comunica și alte detalii relevante”, a menționat Mario De Mezzo.

Citește și: Crevedia după explozii. Localnicii spun că simțeau că „stăteau cu bomba în poartă”

Controalele, după exploziile de la Crevedia

Controalele din Olt au fost declanșate după ce la un alt depozit deținut de fiul lui Ion Doldurea au avut loc două explozii care au provocat moartea a trei oameni și au rănit pe alți 55.

Doi dintre morți sunt chiar vecinii depozitului GPL, care au reclamat timp de doi ani faptul că din curtea alăturată vine miros puternic de gaz. După explozii, opinia publică a aflat că depozitul funcționa ilegal de trei ani, fără ca autoritățile statului, în afară de ISU, să fi făcut ceva pentru a opri activitatea periculoasă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Programatorul din Londra care te ajută să verifici tot ce cumpără statul român

Radu Ciocan a plecat în Londra de aproape 10...

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, care intimidează prin procese în care cer despăgubiri uriașe

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, despre care...

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...