Fabrica de zahăr din Luduş va produce din nou din octombrie

Data:

Fabrica de zahăr din Luduş va produce din nou din octombrie. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea a anunţat vineri, la Târgu Mureş, că a vizitat Fabrica de Zahăr din Luduş, care a contractat deja jumătate din producţia de sfeclă de zahăr de care are nevoie şi că are credinţa că, începând din luna octombrie, în acest oraş se va produce din nou zahăr din sfeclă produsă în ţară.

Fabrica de zahăr din Luduș se pregătește pentru reluarea producției. În același timp, producția nu va fi reluată nici în acest an la fabrica de zahăr Bod, iar în viitorul apropiat va fi sistată și activitatea de ambalare a zahărului adus din Ucraina.

Citește și Damen iese din administrarea Șantierului Mangalia. Statul român este nevoit să preia controlul operațional

„Astăzi am venit să văd cum evoluează mediul de afaceri local, care sunt provocările. Prima vizită a fost la Fabrica de Zahăr din Luduş, unde am cunoscut un management foarte decis ca în octombrie să pornească producţia de zahăr.

Am înţeles că astăzi au deja contractată jumătate din producţia de sfeclă de zahăr de care au nevoie şi că speră prin faptul că vor începe la timp, vor începe să producă, să determine fermierii să aibă mai mare încredere şi să planteze pe cel puţin 6000 de hectare, atât cât au nevoie pentru a putea să meargă în plin (…)

S-a ajuns în salvarea acestui proiect de către un investitor român, împreună cu fermierii din zonă şi eu cred că într-adevăr, începând cu octombrie vom vedea că fabrica din Luduş va produce zahăr din nou din sfecla de zahăr produsă aici”, a declarat ministrul Ştefan-Radu Oprea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul companiei MATEROM din Târgu Mureş.

Ministrul a arătat că Fabrica de zahăr din Luduş are „un plan de management foarte bine articulat”, care înseamnă diversificarea afacerilor, nu doar în producţia de zahăr sub brandul Zahăr de Luduş şi că a discutat cu managerii despre schema de ajutor de stat aflată în lucru la Ministerul Agriculturii.

Continuarea în Economedia.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști...

România are a doua cea mai rapidă evoluție economică după Polonia

România are a doua cea mai rapidă evoluție economică...

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...