Industria logistică și avantajele folosirii europaleților

Data:

Europaletul este folosit de zeci de ani ca ajutor universal de încărcare în sectorul transporturilor. De când se află în transportul feroviar de marfă, dimensiunile și proprietățile sale au fost standardizate. Europaleții permit depozitarea stabilă a mărfurilor de transportat, siguranța muncii și un flux fluid al mărfurilor.

EPAL monitorizează continuu respectarea standardelor de calitate specificate. Avantajele europaleților includ reutilizarea și schimbarea. Reutilizabil înseamnă că acești paleți pot fi ridicați și transportați cu echipamente speciale, cum ar fi stivuitoare sau transpalete, iar versatilitatea face manevrarea foarte ușoară la livrarea mărfurilor.

Un europalet este certificat de EPAL și prevăzut cu marca protejată EPAL, dacă îndeplinește reglementările în ceea ce privește dimensiunile și componentele sale. După cum sugerează și numele, standardele pentru europaleți sunt de origine europeană. În transportul internațional de mărfuri apar problemele acolo unde se folosesc containerele.

Citește și: 5 culori clasice pentru portofelul tău de damă și cum anume poți să ȋl folosești alături de gențile pe care le preferi

Deoarece containerul este standardizat ISO, adică un container de transport dezvoltat după unități de măsură americane, capacitatea de depozitare a containerului nu poate fi utilizată în mod optim atunci când se utilizează europaleți.

Din cauza neajunsurilor din utilizarea necorespunzătoare a spațiului, europaleții nu sunt utilizați în transportul containerelor.

Baza eficienței în lanțul de aprovizionare și distribuție 

Piețele dinamice și rețelele logistice complexe prezintă companiilor provocări din ce în ce mai mari. Pe deoparte, pentru că este necesar să reacționăm rapid la schimbările imprevizibile ale pieței, pe de altă parte, pentru că lanțurile de aprovizionare devin din ce în ce mai complexe și, prin urmare, mai predispuse la erori.

La transportul alimentelor, garanția prospețimii și calității depinde și de lanțurile de transport. Mărfurile proaspete pot fi livrate fără pierderi de timp numai dacă sunt disponibile suficiente ajutoare de încărcare, cum ar fi paleți și ambalaje de transport reutilizabile, pentru producția de alimente.

În special în producția de alimente, spațiul de depozitare pentru paleți și containere este limitat și este dificil să asiguri securitatea aprovizionării pentru toate calitățile de paleți cu propriul management.

Pentru a stăpâni această problemă, este bine să ai partenerul potrivit. Industria alimentară impune cerințe foarte mari asupra calității paleților. Unul dintre ajutoarele clasice de încărcare din industria alimentară este europaletul, a cărui securitate în lanțul de aprovizionare pune mari provocări în industrie.

Europaleții sunt o soluție dovedită pentru asigurarea mărfurilor în timpul transportului. Pentru a realiza economii măsurabile în lanțul de aprovizionare, trebuie să utilizezi managementul circulației ambalajelor. Prin implementarea acestui proces, îți optimizezi costurile.

Cheia acestui lucru este reutilizarea aceluiași europalet la momentul potrivit. Pooling înseamnă gestionarea ambalajului și maximizarea utilizării acestuia. Datorită acestui serviciu, îți reduci costurile și protejezi mediul.

Citește și: Dependenţa de gadget-uri, o realitate în viaţa copiilor. Sfaturi pentru părinți

Reducerea riscului de deteriorare a mărfurilor

Europaleții sunt proiectați special pentru a oferi o soluție robustă, fiabilă și eficientă pentru nevoile tale de transport și depozitare a mărfurilor. Acești paleți nu numai că sunt durabili și de înaltă performanță, dar au fost proiectați și având în vedere depozitarea eficientă și transportul în siguranță.

Cu capacitatea lor mare de încărcare și durabilitate, reduc costurile de operare și impactul asupra mediului. De fiecare dată când un palet inferior eșuează, plătești prețul. Nu numai sub formă de mărfuri deteriorate și vânzări pierdute, ci și pierderea încrederii clienților și a reputației tale pe piață.

Utilizarea ineficientă a spațiului din cauza paleților non-standard și a întârzierilor constante de livrare, îți poți afecta grav afacerea.

Folosirea europaleților te va ajuta să eviți aceste probleme. Europaleții sunt robuști, fiabile și standardizați – o garanție pentru eficiență și stabilitate în logistica ta.

Europaleții din lemn de înaltă calitate sunt certificați, și astfel, îți poți transporta marfa în afara UE. Tratarea europaleților în uscătoare speciale, face ca acești paleți să elimine dăunătorii și bacteriile care ar putea afecta calitatea mărfii transportate.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște | Ziarul de Iași

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște. Ce reguli trebuie...

Beneficiile sparanghelui. Una dintre cele mai sănătoase legume

Beneficiile sparanghelui. Este una dintre cele mai sănătoase legume,...

Eficiență sporită în manipularea mărfurilor

Eficiență sporită în manipularea mărfurilor