Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar, a 5-a oară, pe judecătoarea care l-a condamnat pe Sorin Oprescu

Data:

Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar, a 5-a oară, pe judecătoarea care l-a condamnat pe Sorin Oprescu.

Instituția condusă de Roxana Petcu a deschis un nou dosar disciplinar judecătoarei Nadia Guluțanu, cea care a invins de 4 ori IJ la instanța supremă, după ce a cerut tot de atâtea ori excluderea din magistratură.

Guluțanu, alături de colega de complet Daniela Panioglu, l-au condamnat pe medicul Lucian Duță, pe fostul primar Sorin Oprescu și avea în lucru când a fost suspendată din magistratură dosarul privind confiscarea de la Puiu Popoviciu a unui teren de 224 de hectare din Băneasa.

Acum i se reproșează exercitarea funcţiei cu rea-credință, după ce a judecat dosarul lui Marian Burcea, fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dosar cu un prejudiciu de 4,5 milioane de euro.

Fiind recuzată de avocații lui Burcea, cererea a fost analizată de colegul judecător Damian Dolache de la Curtea de Apel București. Acesta a admis cererea de recuzare și a descris în motivare ce i s-a părut de rea credință la Guluțanu.

Citește și: Inspecția Judiciară s-a compromis definitiv prin abuzurile săvârșite, afirmă Stelian Ion

Judecătorul condamnat definitiv

Amintim că Dolache este singurul magistrat din România condamnat cu amânarea executării pedepsei și care a rămas în funcție. În 2017, prins băut la volan, Dolache a fost condus de poliție la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe.

Damian Dolache
Damian Dolache. Foto. Luju.ro

A fost condamnat la 10 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. Fostul CSM a decis ca acesta să rămână în funcție și să judece, inclusiv șoferi beți.

Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie.

Citește și: Daniel Horodniceanu scapă de sancțiune, după conflictul cu polițiștii care l-au oprit

Analiza lui Dolache

În motivare, Dolache analizează tonul vocii colegei Guluțanu, maniera de audiere a unei martore, a ajuns la concluzia că există o stare de dușmănie a judecătoarei Guluțanu față de cei judecați și a admis recuzarea.

Pe baza acestor indicii, Roxana Petcu de la IJ a deschis dosar disciplinar judecătoarei.

Raportul urmează să fie trimis Secției pentru Judecători a CSM pentru a decide dacă Guluțanu va fi sancționată disciplinar sau nu.  

Acesta ar fi al cincilea dosar disciplinar despchis de IJ, după ce anterioareșle patru au fost desființate de instanța supremă și Guluțanu s-a întors în magistratură.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
13 COMENTARII
  1. Sa ne miram de justiția din România ?, NU, justiția din Romania este condusă de nulități slugarnice infractionalismului politic si juridic. Daca o judecătoare care a avut curajul sa condamne „mari infracțiuni” este exclusă din magistratură, asta arata cu atât mai mult ca, inclusiv celebrul CCR – o adunătură numită politic – care a declarat marile jafuri si infracțiuni economico-financiare nule printro prescriere infractionala, astia reprezintă justiția murdara din România, un clan care-și dorește sa trăiască in lux pe spatele unui popor „adormit in proprii papuci”. Atât actuala clasă politică cât si parte buna din magistratură, trebuie sa plece de pe „fotoliile călduțe si extraordinar de bine plătite”. Un clan se conducători si un alt clan de magistrați care „nu mai au ce căuta in pozițiile pe care le ocupa’ într-o democrație, daca, daca … vorbim in Romania de … O țară democrată.

    • .Ai perfecta dreptate .CCR,..PSD…PNL aciași scursură și mizerie.Lor să le fie bine că de restul îi doare la basca.Unii judecători care sunt corecți sunt discreditați de politrucii din interiorului sistemului.Prostii promovează deștepții retrogradează.Rahat de politica româneasca.

  2. Doamne fereste, ce justitie mizerabila ! hartuiesc judecatoarele astea precum au facut si cu L.C.Kovesi, oamenii cu adevarat corecti, cinstiti n-au ce cauta in magistratura, coruptia-i la cel mai inalt nivel, RUSINE !

    • Cucuveaua a fost un om corect? Tu pe ce lume trăiești? Sub coordonarea ei directă, Portocală și Onea făceau dosare prin abuz și martori șantajați, ea personal s-a implicat în măsluirea alegerii lui Chioru, sau era doar așa de mobilă în ,, Sufrageria lui Oprea”? A amenințat judecătorii pentru a da condamnări și a implicat SRI-ul în asemenea decizii de condamnare pe placul lui Chioru și ulterior al nazistului. Deci Cucuveaua era și pe placul tău!

      • Nici capul mare nu īl ai!Cine e Cucuveaua madame?Iti place sa vorbesti mult si prost?Ori esti dintre aia vizati de luneta DNA?

        • DNA e cloaca cea mai rea din justiție. Nimeni nu a făcut curățenie acolo după îndepărtarea scremuta a cucuvelei. Aia au făcut poliție politică în favoarea lui Petrov.
          Iar canalia de Stelian Ion nu s-a lăsat până nu a distrus și secția specială.
          Justiția e stat în stat, nu răspunde în fața nimănui, doar se rafuiesc între ele diverse găști…

      • Buna ziua ! Nu cunosc cine-i Cucuveaua, Chioru…etc, fiti mai explicita, probabil faceti parte din „valorile Romaniei”. Ceea ce stiu eu ca oamenii cinstiti n-au ce cauta in nicio institutie a statului, locul lor este in afara Romaniei. Deocamdata in Romania, coruptia nu poate fi ridicata !

  3. Ori infractorii sunt și la vârfurile justiției ? Daca da ce este de făcut ….roata sau teapa ?!!! Chiar îmi este greață numai când aud cuvântul. JUSTITIE !!!

  4. Nu-i mai plângeți. Las’ ca ies la pensie inainte de termen cu o pensie de vreo 25-30 de ori mai mare decât mulți dintre noi. Unde mai pui că-și găses de lucru în secunda doi pensionării. Așa că…nu mai spun nimic.

  5. Păi nu se știe? Astfel de magistrați condamnă nevinovați doar ca să le poată confisca averile. Asta e justiția : o fi fi având legătura pe ochi, dar are urechile atente la ceea ce i se comandă. Când cineva de sus îi face atenți : vezi că ăla are bani, imediat i se fabrică un dosar. Cei de sus sunt flămânzi și au nevoie de bani, case, mașini, obiecte valoroase. Să poată plăti pe cei care guvernează ținând sub teroare pe toată lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Programatorul din Londra care te ajută să verifici tot ce cumpără statul român

Radu Ciocan a plecat în Londra de aproape 10...

Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Tenerife pentru bugete mici. Insula situată în arhipelagul Canarelor...

Măsură radicală: Marea Britanie deportează imigranții ilegali în Rwanda

Marea Britanie deportează imigranții, indiferent de originea aceastora, în...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...