Daniel Horodniceanu scapă de sancțiune, după conflictul cu polițiștii care l-au oprit

Data:

Daniel Horodniceanu scapă de sancțiune, după ce procurorii din CSM au respins acțiunea disciplinară față de fostul șef al DIICOT, deschisă de Inspecția Judiciară.

Daniel Horodniceanu a fost acuzat de „folosirea funcției deținute pentru a obține un tratament favorabil din partea autorităților sau intervențiile pentru soluționarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toți cetățenii” după o discuție cu doi polițiști care l-au oprit în trafic.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins raportul inspecției judiciare. „Respinge acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, cercetat sub aspectul săvârșirii abaterilor disciplinare prevăzute de art. 271 lit. a) si lit. m) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor si procurorilor.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în decizia CSM.

Citește și: Soacra primarului Cherecheș ar fi oferit 100.000 de euro pentru ca edilul de Baia Mare să primească o pedeapsă mai mică

Filmat pe ascuns cu telefonul

Procurorul Horodniceanu a fost filmat, pe ascuns, de un agent de circulație care l-a oprit sub motivul că nu a semnalizat când a efectuat o depășire.

„Sunt procuror-şef Daniel Horodniceanu de la Crimă Organizată. Nu mă cunoaşteţi?”, a spus actualul vicepreşedinte al CSM. „Nu vă cunosc”, a venit replica agentului de poliţie.

„Dar de ce nu mă cunoaşteţi oare? Dar de unde sunteţi dumneavoastră, de la Vaslui sau de la Iaşi?”, a întrebat Daniel Horodniceanu, moment în care unul dintre agenţii de poliţie îşi declină identitatea şi precizează că este de la Secţia 1 Poliţie Rurală.

După apariţia filmării, Horodniceanu a susţinut că nu a încălcat nicio normă rutieră şi întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti, care îl cunoşteau.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...