Interviu cu Liviu Doară, cel care a înfruntat 10 ani mafia imobiliară și a învins-o | România Curată

Data:

Liviu Doară, cel care a înfruntat 10 ani mafia imobiliară și a învins-o, a acordat un interviu pentru România Curată, în urmă cu un deceniu, în 2015, în care vorbea despre situația din Parcul Herăstrău.

Publicația a precizat, în deschiderea articolului, faptul că, la momentul interviului, domnul Crin Antonescu era deja ieșit din politică (a făcut-o în 2014), astfel că nu se poate pune problema că mărturia de mai jos ar avea vreo legătură cu actuala campanie electorală, în care domnul Antonescu candidează la Președinția României.

Subiectul modului în care cetățenii au pierdut zeci de hectare de spații verzi în București a fost readus pe agenda publică în actuala campanie electorală (aprilie-mai 2025) de către candidatul Nicușor Dan, care a făcut publice mai multe documente semnate de candidatul Crin Antonescu în perioada în care a fost ministru, dar și de subordonați ai acestuia. Domnul Antonescu a negat vehement și l-a acuzat de minciună pe Nicușor Dan în toate cele trei dezbateri-confruntări televizate, precum și pe rețelele sociale.

Citește și: Nicușor Dan face publice documentele invocate în dezbaterea de luni: „Vă invit să judecați singuri”

Nicușor Dan a făcut publice documentele din care reiese, fără echivoc, că actele de proprietate au fost semnate de domnul Crin Antonescu, că o parte din acestea au fost declarate ilegale prin decizii definitive ale instanțelor de judecată și că majoritatea (3 din 4) contracte de vânzare-cumpărare, ulterioare, către rechini imobiliari, a terenurilor în discuție au fost semnate în timpul mandatului de ministru al lui Crin Antonescu, de către subordonați ai acestuia (vezi aici documentele).

Mărturia din 2015 a lui Liviu Doară, cetățeanul care a luptat aproape 10 ani pentru recuperarea a 7 hectare din Parcul Herăstrău pentru cetățeni, nu doar că aduce o confirmare suplimentară a afirmațiilor lui Nicușor Dan, ci prezintă și indicii clare că asemenea înstrăinări de terenuri publice se făceau după o schemă prestabilită. Astfel, încă ÎNAINTE de primirea terenului (printr-un act ilegal, semnat de domnul Crin Antonescu), Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) se asociase cu o firmă a apropiaților lui Bartolomeu Finiș. Ulterior, schema mai prevedea darea în judecată a BBT de către asociatul privat, pentru ”nerespectarea termenilor contractuali”, iar BTT să nu se apere!

Continuarea în România Curată

Citește și: Nicușor Dan: „Legea Curții Constituționale are nevoie de o revizuire legislativă”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: romaniacurata.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related