Inundații în stații de metrou și dormitoare pe cea mai nouă magistrală | Club Feroviar

Data:

Inundații în stații de metrou. Magistrala 5 este cea mai nouă de pe rețeaua metroului bucureștean. Cu toate acestea, la fiecare ploaie mai zdravănă, ea se transformă într-o adevărată cascadă, care se acumulează în subteran în lacuri ce rivalizează cu Vidraru. Așa s-a întâmplat (nu pentru prima oară) și vinerea trecută, când am avut stații și dormitoare Metrorex inundate în Drumul Taberei.

Club Feroviar a intrat, în exclusivitate, în posesia unor filmări realizate în noaptea de joi spre vineri, 13/14 iunie 2024, la stația Valea Ialomiței (ce nume predestinat pentru sectorul hidrotehnic!) și la dormitoarele personalului Metrorex de pe Magistrala 5 a metroului din Capitală.

Citește și: Condamnarea lui Mario Iorgulescu anulată. Procesul va fi reluat, a decis un complet din care face parte Lia Savonea

Da, a plouat puternic, a dat și cu grindină în București în urmă cu aproape o săptămână, însă asta nu poate fi o explicație pentru potopul biblic care s-a manifestat în subteran, la metrou.

Mai ales că, repet, este vorba de cea mai nouă magistrală din București, la proiectarea și construcția căreia ar fi trebuit să se aplice cele mai noi tehnologii.

Da, și la metroul din New York se mai inundă stațiile când se rup norii, dar acestea sunt construite în anii 1800.

Magistrala 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv stația și depoul Valea Ialomiţei, s-a deschis pentru călători pe 15 septembrie 2020, într-o zi de marţi, la prânz, cu 12 zile înainte de alegerile locale din acel an. La inaugurare au participat președintele Klaus Iohannis, premierul și ministrul Transporturilor de la vremea respectivă, Ludovic Orban, respectiv Lucian Bode, după cum a scris Club Feroviar la vremea respectivă.

Proiectul a vizat realizarea lucrărilor aferente secţiunii Râul Doamnei-Hasdeu (Operă), inclusiv staţia, depoul şi galeria de legătură Valea Ialomiţei.

Continuarea, în Clubferoviar.ro

Citește și: BREAKING România va dona Ucrainei un sistem PATRIOT

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce poți face dacă dai de eroarea de tipul „ecran albastru”

O pană informatică la sistemul Microsoft la nivel global...

Rusia. Ce se mai întâmplă cu mișcările de opoziție

Decesul lui Alexei Navalnîi de acum cinci luni a...