Fostul baron PSD Bunea Stancu, 50 de milioane de euro în 6 luni, printr-o firmă preluată cu o lună înainte de prima licitație

Data:

O asociere formată din trei firme a obținut patru contracte uriașe de la Compania de Utilități Publice „Dunărea” în mai puțin de șase luni. Una dintre acestea, chiar liderul asocierii, este Concivia S.A., controlată de fostul baron Gheorghe Bunea Stancu, administrator și acționar fiind fiul său.

Mai bine de trei sferturi din bani provin din fonduri europene. Valoarea totală a contractelor este de 50 de milioane de euro (fără tva), fiind vorba despre lucrări care vizează alimentarea cu apă potabilă a populației, scrie publicația De Brăila.

Cu doar o lună înainte de câștigarea primei licitații, în mai 2022, Consiliul de Administrație al Concivia, firma despre care se spune că este controlată de Gheorghe Bunea Stancu, l-a numit pe acesta ca director general.

În același timp, potrivit unui document obținut de DEBRAILA.ro, lui Bunea Stancu i-a fost delegată puterea de a reprezenta Concivia pe un mandat de 3 ani.

Gheorghe Bunea Stancu a condus Consiliul Județean Brăila și PSD Brăila până în 2014, când DNA l-a acuzat de abuz în serviciu și a percheziționat biroul său, iar firma Concivia a fost și ea vizată de anchetă.”

Citește și: EXCLUSIV Un avertizor face dezvăluiri în scandalul primelor de la Transelectrica. Tudor Cătăniciu, premiat cu 4.000 de euro, a împrumutat 135.000 de euro de la șeful Cancelariei lui Ciucă

Anul trecut, în luna septembrie, instanța l-a achitat pe fostul baron în dosarul penal care i-a adus sfârșitul politic, însă acesta trecuse deja de două ori prin pușcărie, fiind condamnat în alte dosare instrumentate de procurorii anticorupție.   

La conducerea Companiei de Utilități Publice „Dunărea” se află două personaje care nu îi sunt deloc străine lui Gheorghe Bunea Stancu: directorul general Silviu Mangiurea i-a fost subordonat politic – fiind consilier municipal PSD între anii 2008 și 2016, în timp ce Ionel Avram, directorul economic, a fost legat de fostul baron nu doar prin prisma politicii.

Timp de nu mai puțin de 14 ani, între 2000 și 2014, actualul director economic al CUP „Dunărea” a fost director economic al firmei Concivia. Atunci când se ocupă de finanțele firmei Concivia, Avram era și consilier județean PSD – partidul și Consiliul Județean avându-l în frunte, la acel moment, pe Gheorghe Bunea Stancu. 

Investigația completă poate fi citită pe DeBrăila.ro.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...

Vizita preotului Mega la Moscova. Reacția Episcopiei  | Bihoreanul

Vizita preotului Mega la Moscova. Reacția Episcopiei nu a...