Ionuţ Răducu s-a întors în România să planteze tomate, castraveţi şi pepeni roşii

Data:

Ionuţ Răducu s-a întors în România, în 2015, după 12 ani în care a muncit în Italia, ca să planteze tomate, castraveţi şi pepeni roşii, în comuna olteană Strejeşti. Nu regretă întoarcerea acasă, dar spune că mai trebuie făcute multe lucruri pentru fermierii autohtoni.

Duminică l-am găsit în Piaţa Producătorilor Olteni, organizată în apropierea sediului CJ Olt din Slatina.

„Legumicultură fac din din 2015. Am fost plecat timp de 12 ani în Italia și tot mă gândeam să revin în țară pentru a mă apuca de agricultură. Dorul de casă, dorul de țară m-au făcut să revin”, a declarat Ionuţ Răducu.

Întrebat dacă este meserie grea, fermierul din Strejeşti spune că dificultatea poate fi depăşită dacă ceea ce faci, faci din suflet.

Citește și: Decizie controversată la Primăria Iași. Judecătorii obligă instituţia să spună clar de ce a anulat licitaţia de renovare a statuii Independenţei

„Este o meserie grea, dar eu eu fac din suflet. Pun mult suflet în tot ceea ce fac în agricultură. În 2015 când m-a apucat de agricultură, am venit acasă în România și am accesat măsura 6.1. Am avut un noroc – să zic – chior.  Am găsit persoana potrivită pentru a-mi da informațiile necesare pentru a accesa măsura 6. 1.

Florin Ciobanu este cel care m-a încurajat am primit bănuții și în secunda doi m-a apucat să construiesc solarii. Am 40 de arii de solar și cultiv și două hectare de pepene verde”, a mai spus fermierul.

„Din 2015 n-am mai mers în niciun concediu”

Legumiculura este o activitate care cere dedicare sută la sută din partea fermierilor. Munca nu se opreşte niciodată, de la pregătirea seminţelor şi solariilor şi până la recoltare. Legumicultorii nu se bucură de sărbători sau concedii.

„Noi, ca fermieri, nici sărbători nu avem. Dacă mă credeți, din 2015 n-am mai mers în niciun concediu. Tot timpul lucrăm, tot timpul suntem prin solarii, semănăm, cultivăm, recoltăm și tot așa, tot timpul anului”, mai spune Răducu.

În ceea ce priveşte ajutorul dat de stat, fermierul din Strejeşti spune că Programul „Tomata” este o măsură pozitivă şi trebuie continuată.

Continuarea, în Reporter24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News

Sursă foto: Reporter 24!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...