Buletin de București: 59,5% dintre stațiile GPL și de carburanți din București sunt „surse de risc pentru incendiu”

Data:

O tragedie ca cea de la Crevedia, localitate situată la mai puțin 30 de km distanță de București, ar fi putut avea loc și în Capitală, unde sute de stații GPL și de carburanți sunt considerate „surse de risc pentru incendiu“ de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Buletin de București a analizat zeci de pagini din Planul de Analiză și Acoperire a Riscurilor din Municipiul București și a descoperit că 226 de stații de distribuție GPL și carburanți (motorină și benzină), dintr-un total de 380, prezintă risc de incendiu.

„Bombele cu ceas” sunt situate de multe ori între blocuri sau pe străzi.

Anual, Inspectoratul pentru Situații de Urgență face un plan în care analizează riscurile din fiecare oraș al țării. Planul de la nivelul Bucureștiului a fost aprobat de către Consiliul General în această vară. 

Documentului analizat de Buletin de București arată că în Capitală există un total de 380 de stații de distribuție carburanți (motorină și benzină) și stații GPL.

Citește și: Decizie controversată la Primăria Iași. Judecătorii obligă instituţia să spună clar de ce a anulat licitaţia de renovare a statuii Independenţei

Dintre acestea, 226 sunt considerate „obiective de risc pentru incendiu“. Mai exact, nu mai puțin de 59,5% dintre locurile în care bucureștenii își pot alimenta mașinile cu motorină, benzină sau gaz lichefiat reprezintă un pericol pentru aceștia, mai ales în cazul unui dezastru natural. 

Una dintre benzinăriile cu risc de incendiu aflată între blocuri, în București. Captură de ecran. Google Maps / Sursă Buletin de București

Cele mai multe stații GPL și de carburanți în această situație sunt în Sectorul 3 al Capitalei . Urmează Sectorul 1 pe lista la nivel de risc.

La polul opus este Sectorul 5, cu cele mai puține astfel de stații. 

Vezi Harta interactivă cu cele 226 de stații de distribuție GPL și carburanți (motorină și benzină) care prezintă risc de incendiu, realizată de Buletin de București!

Continuarea, în Buletin de București!


Urmăriți PressHUB și pe Google News

Foto: captură harta interactivă. Sursă: Buletin de București

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...