Istoria Holocaustului, prezentată pe înțelesul tuturor, prin intermediul benzilor desenate

Data:

spot_img

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” a lansat, la finalul săptămânii trecute, un proiect prin care își propune să aducă la suprafață istoria de acum 80 de ani a comunităților de evrei și romi, într-un mod inedit.

Partener principal al proiectului este fundația Freedom House România, care deține și site-ul PRESShub.

În cadrul campaniei „Imagini din trecut. Holocaustul din România”, vor fi ilustrate momente din acea perioadă prin intermediul benzilor desenate.

„Timp de aproape de doi ani, prin intermediul benzilor desenate ilustrate de Scc.comics, vom descoperi împreună istoria comunităților de evrei și romi din 𝐁𝐢𝐡𝐨𝐫, 𝐁𝐨𝐭𝐨𝐬̦𝐚𝐧𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚, 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚, 𝐆𝐨𝐫𝐣, 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐦𝐮𝐫𝐞𝐬̦, 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐚, 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮, 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

Această inițiativă va începe la Târgoviște și Botoșani, unde elevi și cadre didactice de la Colegiul National Constantin Carabella Targoviste și Colegiul National Mihai Eminescu Botoșani ne vor fi parteneri în prezentarea poveștilor de viață ale evreilor și romilor din perioada Holocaustului, din comunitățile locale, a anunțat INSHR într-un comunicat de presă

Citește și: Cum s-a făcut preș instanța supremă în fața lui Aristotel Căncescu, ca să nu fie sesizată CJUE pe prescripție

10 expoziții în toată țara

În total, vor fi organizate 10 expoziții de benzi desenate dezvoltate în cadrul proiectului „Visualising The Past Through Graphic Novels. Prompting Local Involvement For Holocaust Remembrance In Romania” implementat de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în parteneriat cu Freedom House România, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Citizenship, Equality, Rights, Values (CERV-2022-CITIZENS-REM).

Citește și: FOTO: Angajaţii tipografiei Universităţii Al. I. Cuza din Iași scormonesc în ruine: echipamente foarte scumpe au fost distruse

Două noi astfel de expoziții urmează să fie anunțate în Botoșani, dar și în Prahova.

Astfel, cei interesați vor putea afla realitatea dură pe care au trăit-o zeci de mii de evrei și romi în urmă cu 80 de ani.

Vor fi spuse povești despre cei care au fost exmatriculați din școli, li s-au confiscat proprietățile, afacerile, au fost persecutați, închiși în lagăre, deportați la muncă forțată sau în Transnistria, au fost nevoiți să înfrunte despărțiri, foame, frig, boli și neputința de a-i vedea pe cei dragi dispărând, doar din cauza naționalității lor.

Proiectul „Imagini din trecut. Holocaustul din România” urmează să se desfășoare pe o perioadă de aproape doi ani, iar benzile desenate vor fi ilustrate de cei de la Scc.comics.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a fost achitat evazionistul milionar Răzvan Petrovici, parte a grupului de la Monaco

Un judecător de la Tribunalul București a decis că...

Concursul Internațional „George Enescu” – FINALA VIOARA. Sunete eterice au inundat cupola Ateneului

Concursul Internațional „George Enescu” - FINALA VIOARA. Sunete eterice...

Mayumi Kanagawa din SUA a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Vioară

Mayumi Kanagawa din Statele Unite ale Americii a câștigat...