Reducerea cantității de lemn ce poate fi transportată fără acte, aprobabă de Senat

Data:

Senatorii au aprobat, luni, în unanimitate, un proiectul de lege iniţiat de parlamentarii REPER Alin Prunean şi Dragoş Popescu, pentru reducerea limitei volumului de material lemnos care poate fi transportat fără documente specifice de transport, în scopul prevenirii şi combaterii furtului de lemn din pădurile României.

„E un proiect propus de noi, la iniţiativa societăţii civile, care îşi poate face astfel auzită vocea şi la nivel legislativ.Concret, dacă modificările legislative vor fi aprobate şi de Camera Deputaţilor, pragul infracțional pentru transportul de material lemnos fără documente de transport va fi redus la 10 la 5 metri cubi, iar pentru cherestea la 3 metri cubi.

Ameninţarea cu dosare penale şi închisoarea pentru cei care depăşesc aceste praguri ar fi o lovitură importantă pentru mafia lemnului”, se arată într-un comunicat transmis de REPER.

Citește și: Costineștiul înainte de Beach Please, festivalul care a obstrucționat accesul la plajă pentru ceilalți turiști

„Mai avem doar un pas de făcut”

Proiectul urmează să fie supus dezbaterii Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

„Mai avem doar un pas de făcut, propunerea noastră legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.46 din 19 martie 2008 privind Codul silvic, precum şi a Legii nr.171 din 16 iulie 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice urmând a fi supusă dezbaterii Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz”, se mai arată în comunicat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Decorațiuni cu girafe, elefanți și lei lângă bradul de Crăciun, la Slatina

Decorațiuni cu girafe, elefanți și lei lângă bradul de...

Tren deraiat la Botoșani

Tren deraiat la Botoșani. Drumul cu trenul până la...

Ciucă și Ciolacu, atrași în capcana lui Putin

Ciucă și Ciolacu, în capcana lui Putin - Analiză: Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă știe cum să accentueze diviziunile.