Doar jucători din Pitești au înscris pentru România la Europenele din 2008 și 2016 | Argeș Sport

Data:

spot_img

Doar jucători din Pitești au înscris pentru România la Europenele din 2008 și 2016, arată o statistică realizată de Argeș Sport.

La ultimele 2 turnee finale la care a participat, 2008 și 2016, România a înscris destul de puțin și, prin urmare, a părăsit competiția încă din faza grupelor.

Interesant este că toate golurile de la Europenele din Austria/ Elveția (2008) și Franța (2016) au fost marcate de fotbaliști născuți la Pitești!

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Doar jucători din Pitești au înscris. România a făcut parte din grupa morții”

În 2008, România a făcut parte din grupa morții”, așa cum este denumită cea mai echilibrată grupă la fiecare turneu final.

Naționala tricoloră le-a avut ca adversare pe Franța, Italia și Olanda. După 0-0 în primul meci, România a remizat cu Italia (1-1) grație golului marcat de Adrian Mutu.

Briliantul” a avut ocazia să mai înscrie o dată, dar Gianluigi Buffon a apărat penalty-ul executat de jucătorul crescut la FC Argeș. În ultimul meci, România a pierdut cu 2-0 și a plecat acasă.

Citește și: Ana Blandiana, distinsă cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură: Consider că e o mare victorie pentru poezie și pentru România

8 ani mai târziu, rezultate dezamăgitoare

Opt ani mai târziu, o altă generație a ajuns la turneul final din Franța. Aici, nu numai rezultatele au fost dezamăgitoare, dar și prestația tricolorilor!

România a jucat meciul de deschidere în compania gazdelor și chiar a deschis scorul prin Bogdan Stancu, care a transformat o lovitură de la 11 metri.

Continuarea în Argeș Sport

Citește și: Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior la Bookfest. Peste 1.000 de titluri, cărți cu prețuri speciale, 39 de evenimente, lansări, sesiuni de autografe, dezbateri

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: arges-sport.ro)

spot_imgspot_img
Arges-Sport.ro
Arges-Sport.ro
Arges-Sport.ro s-a înființat în urmă cu 5 ani și oferă informații relevante din sportul local și național. De asemenea, Arges-Sport.ro a oferit corespondențe de la competiții fotbalistice de top: EURO 2016 și Liga Campionilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de la Paris

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de...

Alexandru Bologa, primul campion paralimpic din istoria judoului românesc | VIDEO

Sportivul român Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur...

DN 7C Transfăgărășan este închis sâmbătă. Ce competiție sportivă se organizează | Argeșul Online

DN 7C Transfăgărășan este închis sâmbătă, 7 septembire. Ce...

Peste 1000 de cicliști și alergători s-au înscris la Maratonul Olteniei

Peste 1000 de cicliști și alergători din țară și...