Judecătoarea cu vilă la țară decontează chirie și benzină în oraș

Data:

Judecătoarea cu vilă la țară decontează chirie și benzină în oraș. Magistrata Oana Bodoga are o casă la o distanță de 9-10 kilometri de centrul Iașului, dar a cerut în ultimii ani zeci de mii de lei pentru chirie.

Potrivit declarațiilor de avere completate, aceasta a beneficiat între anii 2020 și 2022 de aproape 64.000 de lei pentru a plăti o chirie în Iași.

„Nu locuiește aici, ci în Iași la apartament”, a spus o vecină de-a Oanei Bodoga din Valea Lupului. O sursă din sistem a comentat situația: „Poate fi imoral, dar nu ilegal”.

Vila din Valea Lupului stă nelocuită

În declarația de avere pe care judecătoarea Oana Bodoga a completat-o în 2023, ea a notat că în anul anterior i s-au decontat 25.648 lei ceea ce corespunde unei medii lunare de 2.137 lei, echivalentul a 430 de euro.

În 2021, valoarea totală a decontului la chirie a fost de 25.578 lei. Însă judecătoarea împreună cu soțul său, Marius Bodoga, șeful Direcției Locale de Evidență a Persoanelor, dețin din 2012 o casă de locuit, de peste 100 mp în Valea Lupului.

Citește și Peste 775 de companii ucrainene au intrat pe piața din România, de la invazia Rusiei

Jurnaliștii REPORTER DE IAȘI au fost la vila respectivă, iar vecinii au confirmat că proprietatea aparține soților Bodoga, însă ei nu locuiesc acolo în această perioadă. De la casă și până în zona centrală a Iașului nu sunt mai mult de 10 kilometri.

Contactat telefonic, Marius Bodoga a refuzat să explice de ce nu folosesc casa, ci au preferat să închirieze o locuință. Bodoga nu a dorit nici să ofere numărul de telefon al soției, nici să intermedieze dialogul cu aceasta. „Nu am ce comenta”, a spus directorul Primăriei.

Judecătoarea cu vilă la țară. Cum ar fi putut deconta chiria

Situații similare s-au înregistrat și la București și în cazul magistraților, procurori sau judecători, care activează în alte mari orașe din țară.

„Surse judiciare au declarat pentru «Adevărul» că sunt cazuri de judecători, procurori sau grefiere, inclusiv oameni de la vârful sistemului, care deţin proprietăţi în comune rezidenţiale la marginea marilor oraşe şi care primesc în acelaşi timp de la stat bani pentru închirierea unei locuinţe în oraşul lângă care au locuinţă”, a notat cotidianul Adevărul.

Situația a fost catalogată drept imorală, nu și ilegală

Pentru a obține decontul, un magistrat trebuie să prezinte, pe lângă contractul de închiriere, și mai multe declarații pe propria răspundere cum că: el, soțul/soția sau copiii aflaţi în întreţinerea acestora nu deţin o locuinţă în proprietate în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea ori nu li s-a atribuit o locuinţă de către autorităţile administraţiei publice locale.

Mai multe citiți în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
22 COMENTARII
  1. Nu te rupe,școlă este și în Valea Lupului,dar daca li se permite de ce nu,salarii mari,decontări mari pensii speciale, mai puțin munca,aveți grijă ce votatianul asta.

  2. Care judecătoare,mai avem așa ceva,la cum judeca ăștia nu avem nici o șansă să se mai facă dreptate totul până la banii,dar să știți că în groapă nu iei decât 4scanduri.

  3. Gogule,atunci de ce si-au făcut vila la 10 km!
    Puteau sa cumpere un apartament si nu mai sugeu bugetul de stat!
    Dar de,ei au drepturi la pensii speciale,salarii babane,munca putina,pensie la 45 de ani!
    Boieri tata,ca asa este in Românica!
    Au belit-o daca nu ocupa Putin!

  4. Acești magistrați, nu numai că sunt amorali, dar eu n-am văzut în tribunal, capabili, semizei, cum ar trebui să fie.
    Arată ca niște țoape, cu tupeul aferent, fără distincție și cu profesionalism zero.
    Ne fac de râs,

  5. Nu-i mai satură Dumnezeu!
    Trăim într-o țară a magistraților, pensii mari, credite preferențiale, sporuri primite din urmă ci ani de zile.
    Își dau singuri beneficii, daca nu primesc dau în judecată statul român și într-o lună vine titlu executoriu.
    O clasă politică și ea speriată de Curtea Constituțională, care orice, numai Constituția nu o respectă…

    • CCR=cimitirul elefanților!nu vrea clasa politică,de ce johanis, Băsescu au numit la ccr numai pensionari speciali să cumuleze pensia specială cu un salariu imens , pentru ce ? pentru interesele lor,este adevărat și parlamentul a numit la fel, numai boșorogi la ccr,de parcă nu ar fi judecători tineri la fel de corupți

      • Daca ar fi un partid cu adevarat de extremă care sa taie in carne vie,cu ei asi vota.
        Ce Simion,Sosoaca?
        Ceva Garda de Fier.

  6. Nu e prost ăla care cere, proști sunt ăia care dau, că toți au făcut asta, de 34 de ani că doar nu dădeau din averea lor. Sacul s-a golit și acești infractori au ajuns la capăt de linie. JOS !!!👎👊

  7. Astept cu nerabdare ziua votului.
    Sper ca viitorii politicieni care vor conduce tara sa abroge legea/legile care au permis pensii pentru specialii de toate categoriile. Eventual si un referendum pe tema asta.
    Vor face greva? Desfacut contractul de munca, instant.
    S-a ajuns la limita suportabilitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ouă vopsite de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează | Monitorul de Botoșani

Ouă vopsite de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează asupra faptului...

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca rector | Revista22

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca...

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli de circulație| Ziarul de Iași

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli zilnic,...