Judecătorul Cristi Danileț iese la pensie

Data:

Judecătorul Cristi Danileț iese la pensie. Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are pe ordinea de zi din 10 ianuarie, eliberarea din funcție, prin pensionare, acestuia, în prezent magistrat la Tribunalul Cluj.

Exclus de trei ori din magistratură în urma unor anchete ale Inspecției Judiciare validate de Secția pentru Judecători a CSM, Danileț a avut câștig de cauză în tot atâtea procese deschise la instanța supremă. Acuzațiile inspectorilor au fost ridicole.

Un judecător incomod și vocal, Danileț a fost suspendat din funcție din data de 13 decembrie 2021 până în 24 aprilie 2023.

Citește și: De ce se pensionează Cristi Danileț. „Am și eu un anumit nivel de suportabilitate”

„Soluția de revenirea a mea în magistratură e definitivă. Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulțumesc prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral – a contat enorm!”, a scris Danileț pe Facebook în ziua în care a revenit pe post.

Alte demisii

Citește și: Curtea de Apel București a ridicat sechestrul pus de DNA pe firmele lui Puiu Popoviciu

Tot pe 10 ianuarie, și-a anunțat demisia din magistratură judecătorul Voicu Pușcașu, un apreciat lector universitar al Facultății de Drept din Timișoara, în prezent judecător la Tribunalul Hunedoara.

O altă demisie, din funcția de președinte a Secției I penale a Curții de Apel București, este a judecătorului Ovidiu Năstase Richițeanu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. Încrengătura aflată la conducerea sistemului judiciar, a transformat această putere subordonată putregaiul politic intr-o adevărată dictatură judecătorească.
    Asta ne trebuie…numai pupă poporul român altă „revoluție”…pentru ca va fi declarată lovitura de stat..:)) …:)).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Procurorul Onea se întoarce la DNA. Instanța supremă a...

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său | G4 Media

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui...

Cum arată vila unde fac arest fiii „vrăjitoarei” Sidonia, criminalii de la Padina

Acest imobil din Sectorul 5 este locul unde frații...