Judecătorul Cristi Danileț predă lecții de educație juridică pe înțelesul elevilor în școlile bihorene

Data:

O parte a elevilor Şcolii Gimnaziale Dacia din Oradea au avut marţea trecută două ceasuri bune. În loc să facă materiile din orar şi să primească teme, patru clase au avut un vizitator neobişnuit: Cristi Danileţ, unul dintre cei mai cunoscuţi judecători din România, nonconformist şi cu o carte de vizită respectabilă.

Deşi nu le-a vorbit despre drepturi, ci, dimpotrivă, despre obligaţii, copiii au susţinut că orele cu Danileţ au fost „faine” şi nu vor uita „lecţiile”. Magistratul le-a dat o mulţime de exemple, pe care le-au şi discutat împreună, despre ce se poate întâmpla dacă se dau cu bicicleta pe stradă, schimbă între ei poze intime, îşi procură un joint sau intră pe Dark Web. Situaţii tot mai dese, în care minorii sunt fie victime, fie autori ai unor infracţiuni, cu consecinţe pentru sănătatea şi viitorul lor…

Ce rişti dacă nu-ţi faci ordine în cameră sau dacă ai copiat la şcoală şi cine a stabilit regulile astea? Dar dacă aduci un cuţit şi-ţi înjunghii colegul? Sunt situaţii „de viaţă” nedorite, dar probabile, iar regulile şi legile sunt făcute pentru a ne proteja, de aceea trebuie respectate – este mesajul judecătorului Cristi Danileţ, care a dezbătut marţi tot felul de „cazuri” cu elevi ai Şcolii Dacia, unde a fost invitat ca reprezentant al Asociaţiei VeDem Just, ce militează pentru ca în şcoli să se facă nu doar carte, ci şi educaţie juridică, financiară şi antreprenorială.

Citește articolul integral pe Ebihoreanul.ro

Citește și: Averea parlamentarului care ar trebui să controleze serviciu secret al Internelor: 3 case, 1 apartament, 5 terenuri

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related