Județul Caraș-Severin a avut astăzi cele mai multe infectări și decese de la debutul pandemiei! Masca este obligatorie în toate locurile aglomerate!

Data:

În fața celor mai ridicate cifre de la declanșarea pandemiei, prefectul Cristian Gâfu atrage atenția că purtarea măștii este obligatorie în toate zonele aglomerate. În localitățile cu incidența peste 6, masca trebuie purtară peste tot. Județul Caraș-Severin a înregistrat astăzi aproape 140 de infectări noi și 8 decese.

Cifre record astăzi atât la capitolul noi îmbolnăviri, cât și la decese în județul Caraș-Severin. S-au bifat cele mai negre statistici de la debutul pandemiei, în martie 2020: 139 de noi infectări și 8 morți.

Prefectura Caraș-Severin anunță că se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile publice aglomerate, respectiv: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă etc.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în proximitatea unităţilor de învăţământ (pe o distanţă de 50 m faţă de unitatea de învăţământ).

Masca este obligatorie în toate spațiile închise și deschise acolo unde incidența este mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori, și anume în comunele Marga, Ticvaniu Mare, Sacu, Grădinari, Ciuchici, Gârnic și în municipiul Reșița.

În cadrul şedinţei Comitetului Județean de pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, dr. Mircea Borcău, șeful Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, a subliniat că în spitalele din judeţul Caraş-Severin, dar şi în întreaga ţară nu mai sunt paturi la secţia Anestezie-Terapie Intensivă.

În acest context, prefectul Cristian Gâfu a atenţionat reprezentanţii instituţiilor publice să respecte normele în vigoare privind prevenirea şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, să limiteze activitatea cu publicul, să efectueze triajul epidemiologic al angajaţilor şi al persoanelor la accesul în instituţie.

Record de decese! Tânăr de 20 de ani din Caransebeș, printre cei peste 300 de morți din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un record absolut al deceselor cauzate de COVID-19 în România: 331 de persoane. În județul Caraș-Severin autoritățile transmit că 8 persoane infectate cu coronavirus au murit în ultima zi, printre ele fiind și un tânăr de 20 de ani din Caransebeș. Aproape 140 de noi infectări au fost anunțate în Caraș-Severin și 14.744 la nivel național.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, numărul total ajungând la 1.303.900 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 2.842 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În județul Caraș-Severin, 139 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele 24 de ore.

38.260 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat de la debutul pandemiei în România. În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 331 de decese (177 bărbați și 154 femei). 8 decese au fost înregistrate și în Caraș-Severin. Este vorba despre 3 femei și 5 bărbați. Printre ei se află și un tânăr de 20 de ani din Caransebeș, decedat la spitalul din Oradea. Potrivit DSP, acesta suferea de obezitate grad 3/4. Ceilalți bolnavi care au murit în ultima zi aveau vârste cuprinse între 38 și 84 de ani, toți având și alte afecțiuni. Mai multe, pe EXPRESS DE BANAT.

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

Drumarii au început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil...

Deputatul Mihai Polițeanu și REPER au făcut alianță la Ploiești, pentru Consiliul Județean

Deputatul Mihai Polițeanu și REPER au făcut alianță la...